13.7.2011

Oikein luotettava luottoluokittaja!

Kun EU:n johtavat virkamiehet Barroso etunenässä ärähtivät Portugalin saatua uuden alennetun luottoluokituksen amerikkalaiselta Moody'silta heräsin minäkin miettimään, että minkälainen pitäisi luotettavan luottoluokittajan olla ja miten käyttäytyä? Pitäisikö luotettavan luottoluokittajan vaikkapa kysyä ensin EU:n komissiolta tai sen puheenjohtajalta mitä on heidän mielestään ylipäänsä sopivaa lausua ja sitten muokata luottoluokituksesna sen mukaan ettei se häiritse komissaarien yms pelaajien pelejä ja olisi poliittisesti mahdollisimman korrekti.

Muistaakseni joku korkean tason EU virkamies tai poliitikko taisi esittää että EU:lla pitäisi olla ihan ikioma luottoluokituslaitos. Huhuh. Pitäisi toisin sanoen saada pukki itse kaalimaan vartijaksi. Oli ihan ihmeissäni että eikö tällä härskiydella ole enää mitään rajaa? Eipä näytä olevan.

1 kommentti:

  1. Taas se on esillä:
    http://www.uusisuomi.fi/raha/118227-eu-komissaarin-vaatimus-allistyttaa-%E2%80%9Dtodellisuus-halutaan-salata%E2%80%9D

    "Ranskalainen [sisämarkkinakomissaari] Barnier esitti toissa viikolla, että kriisiin ajautuvien maiden luottoluokitukset kiellettäisiin kokonaan väliaikaisesti ja luottoluokitusyritysten toimintaa rajoitettaisiin muutenkin."

    Ainakaan vielä tuo ei ole saanut kovasti kannatusta. Katsotaan nyt kunhan luottoluokitukset laskevat ja korot nousevat minkälaista silloin on tuki ehdotukselle.

    VastaaPoista