30.7.2011

Tino Singhin haastattelu HS:ssa vihakirjoittelusta

Aluksi ajattelin ettei tuollaisesta kirjoituksesta kannata edes kirjoittaa. Tulin toisiin ajatuksiin kun keskustelin erään ystäväni kanssa puhelimessa. Mutta monta median toimittajien leimaavaa kirjoitusta olen viime aikoina ohittanut pelkällä harmistumisella. Kas kun tyhmyydelle ei voi mitään. Isäni joskus opetti viisaasti että tyhmyys on Luojan lahja eikä siitä siksi pidä ketään syyllistää.

Tässä ydinkohdat haastattelusta:

Vihakirjoitukset ovat kansainvälinen ilmiö, Singh sanoo.

"Koko Euroopassa tapahtuu samaa. Samat argumentit ja tukiargumentit kiertävät netissä sielläkin. Kyse on samasta eli islam nähdään uhkaksi ja monikulttuurisuus on hanurista."

"Suomalaisten maahanmuuttokriittisten poliitikkojen ja ryhmien retoriikka on yksi yhteen Norjan terroritekojen tekijän ajatusten kanssa", hän lataa.

Singhin mukaan kyse on rodusta.

"Ei kirjoituksissa vastusteta ruotsalaisia tai virolaisia vaan tummia, erinäköisiä ihmisiä. Niissä kaikuu vanha kunnon kansallissosialismi. Sana rotu on korvattu sanalla kulttuuri ja juutalaiset islaminuskoisilla."


Haastattelusta saa helposti käsityksen että 'vihakirjoittelu' ja 'maahanmuuttokriittisten poliitikkojen retoriikka' olisivat yhdenmukaiset 'Norjan terroritekojen tekijän ajatusten' kanssa. Aika kovia väitteitä ellei peräti syytöksiä - tosin perustelemattomina pelkkiä heittoja ilmaan. Olihan norjalainen murhamies-terroristi julistanut peräti sodan mm oman maansa demareita vastaan. En ole moista kirjoittelua Suomessa havainnut.

Sitten jo otetaan ihonväri vihakirjoittelun syyksi. Perusteluna ettei kirjoituksissa vastusteta ruotsalaisia tai virolaisia vaan tummia, erinäköisiä ihmisiä. Aika erinäköisiä ihmisiä on meille tullut pakolaisina mm Chilestä ja Vietnamista ja muina maahanmuuttajina intialaisina Tino Singhin tavalla tummaihoisia. He ovat olleet sekä sopeutuvia että työteliäitä mitä ominaisuuksia suomalaiset pitävät tärkeinä maahanmuuttajille. Ei suomalaiset sentään niin tyhmiä ole, että suuntaisivat kritiikkiinsä (Tino Singhin mukaan vihakirjoittelunsa) pelkästään ihonvärin mukaan.

Jos jonkun puolueen kannattajissa löytyy joku hullu niin ei sillä sovi sentään leimata kaikki maahanmuuttokriittisiä poliitikkoja samaan kategoriaan. Edes perussuomalaisten Teuvo Hakkaraiselta, vaikka tyhmiä on suustaan päästänyt julkisuuteen en ole havainnut häneltäkään Tino Singhin kuvaileman kaltaista vihakirjoittelua.

Mistähän aineistosta Tino Singh on tuo tutkimuksensa tehnyt?

Mielenkiintoista on havaita Tino Singhin maininta miten 'juutalaiset on korvattu islaminuskoisilla' vihakirjoittelussa. Mutta hän unohtaa mainita että islaminuskoisten antisemitismi on kovin vallitseva lähes kaikissa islamin suuntauksissa ympäri maapallon niissä maissa mistä meille muslimimaahanmuuttajia tulee. Ruotsissa juutalaista syntyperää olevat pelkäävät jo vahvasti noussutta muslimien antisemitismiä.

1 kommentti:

 1. Ystäväni Granpa,

  Onneksi en saanut levitettyä sinuun turhautunutta pessimismiäni vaan pikemminkin aktivoiduit kirvoittaen näin minutkin edes hiukan tulemaan mukaan typeristä streotypioista voimansa ammantavaan keskusteluun, jossa taustana on Norjan äskettäiset hirmuteot.

  Olet yleensäkin erinomaisesti kiinnittänyt huomioita julkisen keskustelun tavoittamattomiin asioihin, kuten esimerkiksi siihen, että antisemitismi kuuluu merkittävänä osana kansainvälistä islamia. Mutta tässä käsillä olevassa kirjoituksessani paljastit, että Tino Singhin näkemykset tosiasiallisesti edustavat vihaa jotain kansanryhmää kohtaan. Olen itsekin samaa mieltä siitä, etä seuraava lainaus paljastaa asian näin todellakin olevan:

  "Suomalaisten maahanmuuttokriittisten poliitikkojen ja ryhmien retoriikka on yksi yhteen Norjan terroritekojen tekijän ajatusten kanssa", hän lataa.

  YKSI YHTEEN???? Aika kova, leimaava ja loukkaava väite, varsinkin näin yksioikoisesti esitettynä. Jos jokin asia on ryhmien välillä yhtäläinen, ei se merkitse silti , että olisi kyse samasta asiasta. Juutalaisuus, Kristinukso ja Islam ovat kaikki monoteistisia Aabrahamista alkunsa saneita uskontoja, mutta se ei tee niitä silti samanlaisiksi. Tino Singhin argumentointi on tässä suhteesssa täysin harhaanosuvaa: suomalaisten maahanmuuttokriitikoiden leimaaminen Norjassa tapahtuneilla mielipuolisilla joukkomurhilla on paitsi typerää, niin suorastaan sokealta vihalta vaikuttavaa. Ja sitähän punaviher-humanistien mielipiteet usein ovatkin. Esimerkkinä olkoon Vihreiden kansanedustajan Jani Toivolan vaalien jälkeen käymä radiokeskustelu Perussuomalaisten Jussi Halla-Ahon kanssa koskien Hakkaraiden neekeri-tölväisyjä: suorastaan kuulosti siltä, että Jani Toivola lähes vaati viitasaarelaissahurin päätä vadille. Aistin selvän vihan, joka sinällään ei ole mitenkään epäinhimillistä. Tuntuu vain pahalta, kun suvaitsevaisuus on kovin valikoivaa laadultaan ja valtamedia hyväksyy vihanilmauset perin puolueellisesti. Tosin se ei edes näe saatikka kutsu niitä vihaksi.

  Tino Singhin perustamien "Minun Suomeni" Facebook-ryhmän ja "Kansainvälinen Suomemme" yhdistyksen nimissä käytetty possessiivipronomini ja genetiivimuotokin kertovat varsin osoittavalla tavalla,mistä on kysymys. Tämän havaitseminen ei ole viharikos vaan täysin oikeutettu maahanmuuttokriittinen havainto.

  Ensi sunnuntaiksi suunnitellun mielenosoituksen mainitseminen kuvaa myös HS:n yksipuolista tiedotuslinjaa: monista muista mielenosoituksista ei valtalehtemme ole maininnut mitään - ei etu- eikä jälkikkäteen- kuten ei myöskään 5.6. 2011 järjestetystä eduskuntatalon edessä pidetystä mielenosoituksesta, ks. esim. http://youtu.be/aJ9YE3Tc750.

  VastaaPoista