12.9.2011

Maahanmuutto- ja monikulttuurisuuskeskustelu tympivät!

Minua on usean viime kuukauden aikana alkanut tympiä miten järkevä keskustelu hallitsemattoman maahanmuuton epäkohdista on lähes mahdotonta tätä nykyä. Maahanmuuton kielteisiä puolia käsittelevät ihmiset leimataan muukalaisvihamielisiksi impivaaralaisiksi ja siihen vielä sekoitetaan joku yhteiskunnallinen monikulttuurisuustavoite. Uutena hokemana julkiseen keskusteluun on tullut poliittiseen ja median sanastoon käsite viha, mitä sillä sitten tarkoitetaankin.

En minä ole sokea enkä kuuro. Perussuomalaisten vaalivoitto on synnyttänyt todella käsittämättömän idiotiaa suuressa yleisössä vaikka itse Perussuomalaiset puolue tai sen maahanmuuttokriittiset ehdokkaat ovat avanneet tärkeitä aiheita julkiseen keskusteluun. Fil.tri Jussi Halla-ahosta on median ja monikulttuuristavoitetta voimakkaasti puolustavien toimesta tehty itse pääpiru. Olen jo vuosia lukenut Halla-ahon kirjoituksia ja todennut miehen älykkääksi, hyvin asioihin paneutuvaksi, huolellisesti mielipiteensä perustelevaksi ja rohkeaksi keskustelijaksi. Puheella villitseväksi demagogiksi hänestä ei taida olla sen verran ujolta vaikuttaa mutta kirjallinen ilmaisu on laadukasta.

Sen sijaan Perussuomalaisten kansanedustaja Hakkaraisen puheenvuoroissa on ollut huonoja sanavalintoja ja osa on varmaan pantavissa ihan humalaisen tilille. Ei se tietenkään hyväksyttävää ole sekään mutta kansankieliset tai alatyyliset ilmaisut ovat joissain kansankerroksissa yleisiä. Vaikkei niillä aina niin pahaa tarkoiteta kuin mitä sanat ovat.

Breivikin tekemistä Norjan murhista villiintyi media ja Perussuomalaisten poliittiset vastustajat ja aika lähellä oli ettei Perusuomalaiset puolueesta ja kansanedustaja Jussi Halla-ahosta tehty lähes osasyyllisiä murhiin. Ihan yhtä idioottimaista olisi jos me alkaisimme syyttää Suomessa asuvia muslimeja Lähi-idässä tai Afrikassa tapahtuvista itsemurhapommituksista tms. Jos joku niistä kirjoittaisi mediaan niin huolellisistakin sanamuodoista huolimatta välittömästi käynnistyisi ajojahti vihakirjoittelusta.

Älykäs ja avoin keskustelu on käynyt mahdottomaksi. Sen vuoksi en minäkään jaksa aiheesta enää pahemmin kirjoitella. Idiootteja on molemmilla puolilla. Lukeneistolta odottaisi kykyä älylliseen keskusteluun mutta tuntuu että sekin taito on hävinnyt tai sitten alkavat ihmiset olla vain tympäytyneitä kun vain määrätyt mielipiteet ovat enää mediassa hyväksyttyjä.

Hyvä esimerkki on, että kristinuskon kovakin arvostelu on ihan hyväksyttävää mutta rohkenepa esittää jotain kritiikkiä islamiin tai sen oppeihin liittyen niin vihakirjoittamiseksi leimataan. Eli julkinen keskustelu on mennyt ihan pelleilyksi johon ei voi julkisesti osallistua kuin vain poliittisesti korrekteilla mielipiteillä jos haluaa pysyä järjellisten kirjoissa oli argumentit miten vahvoja tahansa.

4 kommenttia:

 1. No, jos vastapuolen taktiikka on väsyttäminen, niin sitten he kai voittavat, jos sinun lähestymistapasi bloggareiden keskuudessa yleistyy.

  Sen sijaan Perussuomalaisten kansanedustaja Hakkaraisen puheenvuoroissa on ollut huonoja sanavalintoja ja osa on varmaan pantavissa ihan humalaisen tilille. Ei se tietenkään hyväksyttävää ole sekään mutta kansankieliset tai alatyyliset ilmaisut ovat joissain kansankerroksissa yleisiä. Vaikkei niillä aina niin pahaa tarkoiteta kuin mitä sanat ovat.

  Mulla on 90-luvulla julkaistuja kirjoja - siis ihan korkeatasoisia kaunokirjallisuuden teoksia - joissa käytetään termiä neekeri. Neekerin kieltäminen on oikeasti vain kymmenisen vuotta vanha juttu!

  Ja toisekseen - mitä Hakkarainen sanoo kännissä on yhtä asiallista, mitä Soininvaara selvinpäin. Molemmat puhuvat pehmoisia.

  VastaaPoista
 2. KT: En minä kokonaan aikonut vaieta maahanmuutosta ja monikulttuurisudesta. Mutta en enää ryhdy debattiin keskustelukyvyttömien fanaatikkojen kanssa heidän käsityksiään oikoakseni.

  En minä pelkästään sanan neekeri käytöstä suurta huolta kanna. Enkä osaa sitä pitää ihan tabunakaan. Mutta on niissä Hakkaraisen jutuissa ollut tuota huonomminkin valittuja sanamuotoja.

  VastaaPoista
 3. On ihan pakko kommentoida omaa kirjoitusta. Loistava esimerkki tarkoittamastani lähes älyttömästä keskustelusta, jota en viitsi enää kommentoida en nimellä enkä nimimerkillä.

  Kirjoittaja on peräti Hesarin ulkomaantoimituksen varaesimies eli luulisi että kyse on kokeneesta toimittajasta:

  http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Peruspelkurit/1135269412773

  Yksi kommentoija ydinsikin: 'Hienoa proosaa vihakirjoitukseksi' - eli ihan pelkkää sanahelinää.

  Huvittavaa oli, että kaikki kirjoitusta kommentoineet kehujat kirjoittivat nimimerkin suojassa. Vaikka kirjoituksessa oli nimimerkkikirjoittelukin tuomittu :)

  VastaaPoista
 4. Heh. Itsekin anonyyminä tässä kommentoin. No, joka tapauksessa olen kyllä samaa mieltä. Enää en enää jaksa edes haukotella, kun hesari on uudistanut lookinsa. No, siellä kun painaa kohtaa UUTISET, niin tulee alakohtia, jossa on alakohta: Ulkomaat:Libyan levottomuudet, Kotimaa:Rikokset yms.. Mutta Politiikka:Jussi Halla-aho. Tsiisus. Eikö niillä nutipäillä ole muuta politiikasta kerrottavaa... Ja, ei ole vaan tän päivän tapahtuma...

  VastaaPoista