30.9.2011

Ylen Pressiklubi ja Timo Soini

Pidän suuresti Ruben Stillerin vetämästä Pressiklubi ohjelmasta Yleisradion kanavalla. Mies on sopivan rento mutta silti pitää tilannetta hallinnassaan ja esittää ihan teräviä kysymyksiä. Jos se ohjelma ei ihan hirveän syväluotaava ole niin sitä on silti ihan mukava katsella puoliksi viihteenä.

Tänään perjantaina 30.9.2011 oli vieraana (todennäköinen!) presidentinvaaliehdokas Perussuomalainen Timo Soini. Soini antaa sympaattisen vaikutelman. Puhuu selvästi, vapautuneesti ja ymmärrettävästi ja ennen kaikkea hymyilee.

Onneksi Ylellä on tuo Areena Arkisto, josta voi jälkikäteen katsoa netistä tietokoneella katsomatta jääneen ohjelman. Kannattaa katsoa ja sen jälkeen arvioida minkälaisen vaikutuksen tuolla tavoin presidentinvaalikampanjassa käyttäytyvä mies tekee katselijoihin ja kuulijoihin. Minä uskon, että jos Soini hallitsee vielä vaalikampanjan aikana itsensä noin hyvin eikä osallistu loanheittoon muita ehdokkaita vastaan on hän varteenotettava ehdokas ainakin toiselle kierrokselle. Lipposella on uskoakseni samankaltaisia "inhopisteitä" kuin Paavo Väyrysellä.

No mitä noita spekuloimaan. Mutta jos ette nähneet televisiosta tuota Pressiklubi ohjelmaa ja presidentinvaalien lopputulos kiinnostaa niin suosittelen katsomaan oli Soinista muuten mitä tahansa mieltä.

3 kommenttia:

  1. Minäkin pidän soini esiintymistyylistä, mutta en yksinkertaisesti voi sietää hänen konservattivista maailmankuvaansa. Minun täytyy kuitenkin myöntää, että Soini on älykäs ja karismaattinen esiintyjä.

    VastaaPoista
  2. Niin Tomi. Samanlaisia ajatuksia minullakin. Mutta toisaalta Soini on reilusti kertonut että osa ajatuksista kuten mm abortin vastustaminen ovat hänen henkilökohtaista (roomalaiskatolilaista) vakaumusta, ei Perussuomalaiset puolueen kanta. Vaikka liberaalimmin ajattelen en minäkään täysin vapaan abortin kannattaja ole. Ja on minullakin varauksia sukupuolineutraalin avioliiton kohdalla. Vaikka Stubb väittääkin sukupuolineutraalin avioliiton kuuluvan ihmisoikeuksiin niin ei sellaista fundamentaalia ihmisoikeutta ole kuin mennä samaa sukupuolta olevan kanssa avioliittoon ja adoptoida vapaasti lapsia. Mutta ehkä minäkin olen konservatiivi.

    VastaaPoista
  3. Onhan tämä tilanne sillä tavalla hassu (en paremmin kuvaavaa sanaa keksi), että Ervastin ja Lähteen kaltaiset miehet arvostavat Soinia ja jopa hiukan mielistelevät. Ervastia kuitenkin hiukan tuntui harmittavan, ettei hän ja lehtensä ollut osannut ennustaa poliittisen kulttuurin murrosta laisinkaan, ja vielä kesken murroksenkin jaksoi inttää vanhojen puolueiden puolesta. Noloa.

    VastaaPoista