16.4.2014

Turhake

Siivosin keittiön kaappeja. Yhden kaapin äärimmäisestä nurkasta löysin useita vuosia käyttämättömänä olleen sähkökäyttöisen munankeittimen. Ostin sen jossain vaiheessa Clas Ohlssonilta. Taisin kokeilla sitä kerran ja totesin sen verran hankalaksi käyttää ja jäi nurkkaan. Pienessä kattilassa munien keittäminen on nopeampaa ja helpompaa.

Pakkauksessa oli vielä hintalappu päällä. Se maksoi siihen aikaan 11€. Tällä hetkellä vastaavan hinta on 19,99€ eli 20€. Aikamoinen inflaatio ehkä noin 6 vuodelle. Tosin kuoret ovat eri malliset mutta toimintaperiaate on ihan sama.

Ainoa ero perinteisen kattilan ja tuon munankeittimen välillä on, että kattilassa keittämistä pitää valvoa, jos haluaa muuta kuin kovia munia. Mutta kun keitän munat vain koviksi se on aika helppoa. Munakello päälle ja menet sitten joskus hälytyksen kuultuasi ottamaan pois levyltä. Ei se ole minuutin päälle.

Ja kuorten helpoksi irroittamiseksi sinun on joka tapauksessa suoritettava tuollainen kylmällä vedellä tapahtuvä äkkijäähdytys molemmissa keittotavoissa. Löysissä munissa tuota taas ei tarvitse tehdä kun sahaat vain kuoresta hatun irti ja alas syödä lusikalla. Äiti opetti, että älä käytä siihen hopealusikkaa. Se kai mustuu jos sillä syö löysiä kananmunia.

Minä ainakin pidän em syistä johtuen tuota munankeitintä aikamoisena turhakkeena.

1 kommentti:

  1. Ostosanavilla myytävistä turhakkeista voisi kirjoittaa romaanin. Yksi viimeisimmistä, johon tiedän muutaman sukulaisenkin hurahtaneen, on Slicer Dicer, joka on tarkoitettu vihannesten viipalointiin ja raastamiseen. Televisiossa kaikki näyttää sujuvan näppärästi mutta todellisuudessa kyseinen vehje luultavasti jää muutaman käytön jälkeen kaappiin pölyttymään.

    VastaaPoista