25.7.2006

Viina - hyvinvointipalveluako?

Iltalehden kolumnisti Nurvala kirjoitti yhteiskunnan tukien käytöstä viinanhakumatkaan. En kannata viinan juonnin tukemista yhteiskunnan varoilla mutta kyllä jutusta haiskahti läpi "kunnon kansalaisen" moraalinen närkästys, sama asenne joka usein yhdistetään ns sosiaalitanttoihin.

Hurjin asennevamma oli mielestäni lauseessa: "Vastikkeeton kansalaispalkkakin voi olla karhunpalvelus saajalleen, niin mukavalta kuin se periaatteessa kuulostaakin."

Lopetetaan kaikki muutkin "vastikkeettomat" tulonsiirrot. Miksi maksaa vastikkeetonta tukea lasten päivähoidolle, lapsilisiä, toimeentulotukea, korkotukia, verovähennyksiä. eläkkeitä yms - ne kaikkihan lisäävät kansalaisten ostovoimaa ja joka raha voi ohjautua kaikkialta vapaasti saatavaan alkoholiin.

Onhan se todella hirveää että invalidi kansalainen ajaa taksi-setelillä viinakauppaan. Eihän se voi olla tarkoitettu kuin vain matkalle esimerkiksi Marttakerhoon tai puoluesolun kokoukseen. Hyi hyi.

Aloitetaan uusi entistä tehokkaampi "epäkelpojen" kansalaisten puhdistus ja muu kansan jalostus ja lähetetään kolumnisti Raili Nurvala vaikka opinto-aikamatkalle 30-luvun Saksaan.

1 kommentti:

  1. Heh, on se mukavaa, että jonkun muunkin päivä piristyi tuosta journalismin helmestä =)

    "Kapealla tiellä meitä ihmisiä pitävät yksinkertaiset "pakot": perhe tai muut ihmissuhteet, työ ja elämää raamittavat aikataulut sekä kohtuullinen taloudellinen pakko. Tiivistettynä elämän mielekkyys."

    Jos perhe on pakko, niin lapsi- ja perhetuet ovat sitten varmaankin suorituspalkkaa? Jos riittävän moni ihminen ei tavalla tai toisella ole riippuvainen kansalaisen suoritteesta, hänen elämänsä ei ole mielekästä?

    Ollakseen kunnon kansalainen on ensin kyettävä tavalla tai toisella suorittamaan itselleen nämä kaidan tien turvaavat pikku pakot. Mielettömän kristillistä... =)

    VastaaPoista