1.8.2006

Kännykkäpelistä 3000 euron lasku!

Iltasanomat uutisoi 9-vuotiaan television peleillä tekemästä 3000 € kannykkälaskusta.

Olen jo aiemmin kirjoittanut tästä "sisällöntuotannosta" jota mielelläni kutsun kännykkäsaastaksi. Elämme länsimaisessa ja vapaassa yhteiskunnassa, jossa vapaus kuluttaa haluamiinsa, huomaa ei siis tarvitsemiinsa , hyödykkeisiin pitää turvata.

Joissakin asioissa mielestäni holhouksen pitäisi kyllä olla sallittua. En todella ymmärrä, että kukaan täysijärkinen aikuinen pelaisi kännykkällä noita kaupallisilla televisiokanavilla päiväsaikaan tuntikaupalla pyöriviä ampumispelejä, jossa yksi ampumiskerta maksaa "vain" n 1 € verran.

Pelit on mitä todennäköisimmin suunniteltu alaikäisille ja ymmärtämättömille lapsille enkä usko kenenkään vanhemman haluavan lapsensa niitä pelaavan.

Olen seuranut muutamaa tällaista tapausta melko läheltä. Aikaisemminhan ei ollut edes mitään palvelunumerorajoituksia saatavissa liittymiin ja lisäksi puhelinoperaattori oli aina oikeassakin. Sonera ainakin oli aika armoton ja peri laskujaan vielä 10-vuoden kuluttuakin.

Nykyään operaattori voi hurskaasti kääntyä sen taakse, että jos aikuinen antaa lapselle puhelimen käteen eikä aseta sinne mitään saatavista saldo- tai palvelunumerorajoituksista on kyse vanhemman omasta ymmärtämättömyydestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti