19.2.2007

3G/Umts ja GPRS rahastusta

Oletko joutunut kännykällä surffaamaan verkossa tai lukemaan sähköpostejasi. Se on "sikakallista". Laskutushan normaalisti tapahtuu liikennemäärän mukaan.

Kotimaassa on tänä päivänä mahdollisuus tehdä sopimus, jossa kiinteä kuukausiveloitus määräytyy maksiminopeuden mukaan 20-30 euroa kuukaudessa.

Mutta tämä ei koske käyttöä ulkomailla.

Laskin piruuttani, että jos Saksassa pelkästään avaa suomalaisella kännykällään MTV3 pääsivun uppoaa siihen muutama euro, siis muutamassa sekunnissa! Jos sitten luet sähköpostejasi joista hyvässä lykyssä 80-90% on roskapostia saatat saada siitä vielä isomman laskun.

Tiedän useita business-käyttäjiä, jotka ovat pikku surffauksella 3G/UMTS/Edge/GPRS verkossa saaneet 300-600 € laskun yhdessä kuukaudessa jopa ihan kotimaassa kun eivät ole oivaltaneet vaihtaa sopimustaan etukäteen kinnteähintaiseksi. "Sikakalliisiin" ulkomaisiin veloituksiin ei voi edes valmistautua millään muulla kuin rajaamalla käyttöään.

Joo, joo. Onhan se kätevää ja vaivatonta mutta kohtuuttoman kallista. Eikä se maksutonta ole vaikka laskun maksaisikin työantajasi.

Ehkä onkin tullut aika, että me elämme monopolistisia tai oligopoli-puhelinfirmoja varten ja joiden edessä kilpailunvalvonta- ja kartelliviranomaiset ovat voimattomia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti