19.2.2007

Makupalat - paras portaali?

Onko Hämeenlinnan kirjaston Makupalat Suomen paras portaali?

Minun mielestäni se on sitä ehdottomasti. Näkee selvästi, että sen on suunnitellut tiedon hakemiseen ja jäsentämiseen perehtynyt ammattilainen.

Jos olen oikein ymmärtänyt tuon portaalin historian niin se kai lienee lyhykäisesti seuraavanlainen:

keski-ikäinen naispuolinen kirjastonhoitaja innostui internettiin ja keksi tehdä kirjaston käyttämällä systematiikalla internet portaalin. Siitä tuli suosittu ja portaalin tehokas ylläpito alkoi viedä yhä enemmän kirjastonhoitajan aikaa.

Kun olemme "säästöajan kulttuuri-Suomessa" niin pitihän tuo Makupalat-portaali lopettaa kun vei liikaa kirjaston resursseja.

Sellaisesta kulttuuribarbariasta nostivatkin käyttäjät aikamoisen vastarinnan. Olin itsekin protestoimassa lempisivustoni katoamista verkosta. Kai sitä päätöksentekijät kuvittelivat, että tuon sivuston rakentaminen oli vain jonkun höyrähtäneen kirjastoihmisen oma pikku harrastus eikä todellinen kulttuuripalvelus koko kansalle.

Ilmeisesti suuren painostuksen johdosta tuo sivusto palautettiin takaisin. Onneksi ovat myös osanneet pitää sinne myytävien mainosten määrän niin rajoitettuna että se ei aiheuta ylenmääräistä ärsytystä käyttäjissä.

Vaikka työksenikin surffaan jatkuvasti verkossa on tuo Makupalat silti ehdottomasti edelleen parhaana pitämäni portaali. Siinä on kaikki mitä tarvitaan eikä mitään liikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti