23.2.2007

Maailma täynnä mielenkiintoisia blogeja

Maailma on niin täynnä mielenkiintoisia blogeja, että voisi yötä päivää vain surffailla ja lukea ihmisten kirjoituksia.

Sinänsä tietoähky on ollut todellisuutta jo paljon aikaisemmin, mutta blogit ovat tuoneet tähänomat mausteensa. Muistaakseni luin jossain nimityksenkin: kansalaisjournalismi.

Pitää sanoa, että on tämä monasti paljon mielenkiintoisempaa kuin oikeiden journalistien jutut.

Olen useasti havainnut kuinka journalistit kirjoittavat puuta heinää ilman asioiden kunnollista tarkistamista. Ei vähäisintäkään mediakritiikkiä ja julkishallinnon tiedotukset ovat kuin Jumalan sanaa - kaikki otetaan todesta.

Sanomalehdistä pidän edelleenkin pääkaupunkiseudun ruotsinkielistä Hufvudstadsbladetia ehdottomana ykkösenä ulkomaanuutisten asiallisuudessa. Hesariahan avoimesti ja yleisesti kai pidetään suurimpana demarilehtenä. Ainakin minä pidän sitä sellaisena.

Välillä tuntuu, että YLEkin on SDP/Kepu puoluetoimistojen tiedotuspiste vaikka joskus tasapuolisuuden vuoksi hiukan kokoomustakin tiedotetaan. Eihän sitä tiedä jos vaikka vaaleissa voittaisi.

Mutta aivan hyvin voisi YLEkin nostaa uutiskynnystä ettei joka päivä tarvitsisi hallituksen ministerien naamoja tuijotella ja aika tyhjänpäivissä asioissa.

TV:ssä on enää melkein pelkästään vain nuoria ja kauniita toimittajia, aivan kuin vanhempia ja ryppyisempiä ei enää olisi olemassakaan. Ja suomenkielen taito sen kun vain huononee. Seksikkyys ja pyöriminen keltaisen lehdistön julkkispalstoilla ja -ravintoloissa tuntuvat olevan tärkeimmät avut.

Onneksi aina välillä saa kuulla esimerkiksi veteraanitoimittaja Erkki Toivasta.

Ja onneksi on satelliitit, että TV:stäkin näkee muutakin kuin yksipuolista ja sisäsiittoista ohjelmaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti