23.9.2007

Kysely: Yrittäjyys kiehtoo yhä useampaa

Kyllä nyt on tehty tutkimuksessa rakettitiedettä.

Lainaus jutusta "Kiinnostus yrittäjyyttä kohtaan on suurinta 25-34-vuotiaiden keskuudessa. Tämänikäisistä 39 prosenttia sanoo harkinneensa yrittäjäksi ryhtymistä. Suurin halu yrittäjäksi on ammattikoulun tai keskiasteen tutkinnon suorittaneilla."

Voi hemmetti. Ei kai selvempää voi olla. Jos ei tarjolla ole muuta kuin p & p töitä (=paska- ja pätkätöitä) niin ymmärrän hyvin, että yrittäminen alkaa kyykyttämisen sijasta kiinnostaa. Ei siihen tarvitse mitään tutkimusta. Tuollaisia tutkimuksia tarvitaan vain puolustelemaan valitun (tai vahingossa syntyneen) kyykytyslinjan oikeutusta.

Olen järkyttyneenä joutunut seuraamaan ihan läheltä miten erityisesti julkinen hallinto teettää vuosikausia (jopa 4-5 vuotta yhtäjaksoisesti) vakituisia töitä 1-4 kk pituisilla pätkätyösopimuksilla. Aivan siivotonta.

Kyllähän kuka tahansa jolla on terve omanarvontunto haluaa saada kunnon työtä ja arvostusta eikä jotain vuosikausien kyykytysepävarmuutta. Raivostuttaa.

1 kommentti:

  1. P&P-töistä (erinomainen termi!) kaiketi kärsivät eniten naisvaltaiset julkisen hallinnon alat. Ymmärtääkseni ennen vanhaan nämä naiset olivat piikoja ja kotiapulaisia ja nykyisinkin työmarkkinoiden alinta kastia.

    Järkytyin kun Hesari uutisoi, että 66.000 ikäluokasta (synt 1976) jopa 16.000 koulutetaan yliopistossa. Kyllä siitä määrästä riittää massaa näihin julkisen hallinnon p&p-töihin erilaisiin järjettömiin tutkimustöihin, kuten kirjoituksessasi mainittu yrittäjyysinto.

    VastaaPoista