10.11.2007

Jokelan koulumurhat

Järkyttävä tapahtuma.

Kyllä kai jokaisen blogia kirjoittavan pitää tuohon jotain sanoa. Niin kai minunkin.

Olisin laittanut tähän linkin erääseen toiseen blogiin, jossa oli luettelo kaikista mahdollisista koulumurhiin johtaneista syistä. Luettelo oli niin tyhjentävä että vain auringonpilkut murhien aiheuttajana puuttui listasta ainakin muistikuvani mukaan. Valitettavasti ”Parempi Maailma” blogin kirjoittaja on viimeisen viikon sisällä tehnyt blogistaan julkisen sijasta suljetun , jonne vain luvan saaneet pääsevät enää lukemaan ja kommentoimaan.. En tiedä syytä tässä tapauksessa mutta ymmärrän tuollaisen monella tavoin hyväksi varotoimenpiteeksi. Saattoihan joku tuon syyluettelon laskea leikinlaskuksi vakavalla asialla.

Minä ymmärsin noin laajan ja monipuolisen potentiaalien syiden luettelon olevan enemmänkin irvailua median ja sen haastattelemien asiantuntijoiden mässäilyllä kuin pilanteoksi vakavalla asialla. Olen tuntenut blogin kirjoittajan ja arvostan häntä erittäin fiksuna ihmisenä. Ikävä etten voinut laittaa linkkiä tähän kirjoitukseeni.

Oli siellä mainittu meidän alas ajettu terveydenhuoltojärjestelmämmekin. Apua et saa vaikka haluaisit ja tarvitsisit. Oliko tässä traagisessa tapauksessa liittymäkohtia noihin säästöihin ei ole tiedossani.

Oli syyt mitä tahansa niin järkyttävä tapaus.

Tuli taas mieleeni Michael Moore’in ”skandaalielokuva” Bowling for Columbine kaikessa järkyttävyydessä. Nyt ei voida enää nyrpistää nenää ylemmyydentunteella ja sanoa että tuollaista tapahtuu vain Amerikassa.

Otan osaa kaikkien suruun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti