5.11.2007

Olin Halloween juhlissa!

Olin elämäni ensimmäisissä Halloween juhlissa. Kirjoitetaanko muuten Halloween isolla alkukirjaimella?

Kutsu tuli aika erikoisella tavalla mutta kun olen joskus aika rohkea otteissani niin eipä se minua pelottanut. Erään blogiani säännöllisesti lukevan omassa blogissa oli vihjaus että GranpaIgorkin olisi tervetullut ”geimeihin” niin minähän heti ryntäsin vahvistamaan että tietenkin tulen.

Alun perin kuvittelin blogini lukijaa ja omaa blogiaan kirjoittavaa erääksi entiseksi naispuoliseksi työtoverikseni. Hämmästykseni olikin aika suuri kun kutsuja paljastui minulle ennestään ventovieraaksi miespuoliseksi. Olin kyllä hänen blogiaan seuratessani havainnut, että kyse oli perheellisestä miestä, jonka ajatuksenkulku ja blogin kirjoitusaiheet tuntuivat olevan hyvin lähellä omiani.

Ei kun siitä vaan valitsemaan Halloween asua. Tyttäreni ehdotti Draculaa mutta päädyimme sitten lähes yhtä karmivaan Viiltäjä Jack mukaelmaan. Tosin Viiltäjä Jackille klassisesti oletetun silinterin jouduin korvaaman knallilla. Veren punainen kaulaliina ja kävelykeppi niin oli ainakin siteeksi Halloween tunnelmaa.

Ja sitten vaan lauantaina reippaasti matkaan. Oli minulla ajateltunakin avec mukaan mutta jostain syystä meni aikataulut kai sitten ristiin ja lähdin ”bileisiin” yksin.

Perillä oli pihalla vastassa mukavan vapautuneen oloinen melkein 30 vuotta minua nuorempi isäntä. Ensimmäinen face-to-face kohtaaminen oli ihan luontevaa ja tunsin heti oloni kotoisaksi.

Sisällä oli jo muutama 30+ aviopari lapsineen ja eräs herraseurasta oli keittiössä valmistamassa kotitekoista bratwurst makkaraa. Utelias (kauniimpi nimitys on tiedonhaluinen!) kun olen luonteeltani kotitekoisen makkaran valmistuksen seuraaminen oli jo elämys sinänsä. Ja makkaran valmistukseen vihkiytynyt herra vaikutti kovin antautuneelta tuohon jaloon gourmandimaiseen harrastukseen. Ei muuten ollut mitään tavallista makkaraa. Siinä kaupan kabanossit ja muut vastaavat premium makkarat kyllä häpeävät. Tuollaisen bratwurstin voisi aivan häpeämättä hyvin laittaa Kämpin tai Savoyn ruokalistalle. Vielä sunnuntain aamuyön tunteina röyhtäilin kotiin palanneena tyytyväisenä lievässä laskuhumalassa kyseisen bratwurstin valkusipulihuuruja.

Muutakin ruokaa oli yllin kyllin ja toinen toistaan herkullisempaa mutta ei ihan niin erikoista kuin nuo kotitekoiset makkarat. Siksi en niitä tässä ryhdy enempää luettelemaan.

Halloween tunnelma oli täydellinen. Talon emäntä oli selvästi ollut erityisen tyylitajuinen. Koko talon sisustus oli muokattu erilaisella rekvisiitalla Halloween henkisesti hillitysti ja tyylikkäästi. Ja kun paikalla oli pieniäkin lapsia niin varmasti heitäkin ajatellen mieleenpainuvasti. Kun minäkin jo 60+ ikäisenä pidin sitä kivana ;)

Aikuiset paikalla olivat arvioni mukaan 30-40 ikäisiä mutta tunsin hyvin viihtyväni joukossa. Ehkä monivuotinen työskentely 30 v ikäisten joukossa on pitänyt sieluni nuorekkaana ;)

Ikimuistoiset juhlat. Piristivät syysapeuttani huomattavasti. Kiitokset isäntäväelle ja muille järjestäjille.

1 kommentti:

  1. Wikipediassa ihan hyvä kirjoitus suomeksi halloweenista. Lienee englantilaista syntyperää tuo iso H. Juhlikoon työväki vappuna, mökkiläiset jussina ja uskovaiset jouluna BUAHAHAHAA...

    Mikä on Suomen tyhmin koirarotu? Tietenkin Turun murre!

    VastaaPoista