29.9.2010

Siirryn eläkkeelle

Olen siirtymässä eläkkeelle. Poikkean alkuperäisestä aikataulusta joka oli vielä jatkaa nykyisissä työtehtävissäni pari vuotta. Mutta päädyin kesällä toisiin ajatuksiin 65 v täytettyäni. Eli jään eläkkeelle joulukuun 2010 alussa. Sitä ennen pidän joitakin rästilomia n 6 viikkoa.

Tuskin maltan mitenkään toimettomana pysyä. Mielenkiintoista puuhaa on jos jonkinlaista. Maksetaanko niistä jostain puuhista jotain palkkaakin jää sitten nähtäväksi. Ainahan sille lisärahalle käyttöä löytyy.

Onpa jotain ulkomaisia asuinpaikkojakin tullut mietittyä eläkeresidenssille mutta toistaiseksi olen päättänyt asua kotimaan kamaralla. Useimmista mielenkiintoisista paikoista on pitkä matka Suomeen jos usein haluaa käydä. Vain Suomenlahden eteläpuolelta pääsee Helsinkiin nopeasti, nopeammin kuin vaikkapa Savosta jossa sentään asuin yli 20 vuotta. Paikallisten asukkaiden mentaliteettikin on Eestissä (suomeksi=Viro ;) hyvin samanlainen kuin suomalaisilla. Ja voisihan tuota opiskella kieltäkin niin pysyisi aivosolut vetreinä.

Hiukan yli 50 vuotta on tullut työelämässä touhuttua. Viimeisimmässä paikassa melkein 13 vuotta. Kaikenlaista on tullut nähtyä ja koettua. Saa nähdä kuinka paljon sitä voi tässä eläkepäivinä hyödyntää.

2 kommenttia:

  1. Onneksi olkoon hienosta urasta, vaikka kuten itse sanoit, niin ei sen ihan vielä tarvitse täysin päättyä.

    - juho

    VastaaPoista