16.12.2010

Finnairin johto taitaa kaivaa verta nenästään?

Luin surullisenhuvittuneena uutisen, että Finnair järjesti kiitosjuhlat rikkureilleen. Voiko työnantaja enää paljon härskimmin suhtautua sopimusyhteisyhteiskunnassa työntekijäpuolen järjestäytymiseen ja lailliseen lakko-oikeuteen?

Ikävä että tällaista vastakkainasettelua tekee valtioenemmistöinen yhtiö. Tuntuu kuin kyse olisi työantajajärjestöjen muurinmurtajaksi ryhtymisestä. Ikään kuin nyt yritettäisiin alistaa ja nujertaa koko ammattiyhdistysliike.

Minusta on myös hurskastelua väittää ettei asialle mitään voi tehdä kun kyse on pörssiyhtiöstä. Toisaalta ei ehkä nykyinen oikeistolaisjohtoinen valtiovalta haluakaan tehdä mitään asialle.

Saattaa olla että tuolla kiitosjuhla-eleellä saadaan muutama rikkuri motivoitua tyytyväisiksi mutta samanaikaisesti taatusti heitetään märkää rättiä työntekijöiden enemmistön silmille.

1 kommentti:

  1. Miten minusta tuntuu, että Finnairin johdolla ei ole oikein ns. pelisilmää. Tänään julkistettu tieto Finnairin visuaalisesta uudistumisesta 10 miljoonan euron arvosta, taitaa olla vähään aikaan huonoimmin ajoitettu yritysmaailman teko. Tokihan kaikki muistavat äskettäiset neuvottelut ja lakon, jossa Finnairin johto kuvaili taloustilannetta katastrofaaliseksi. Aika säälittävää kyllä.

    Koneet kannattaisi itse asiassa jättää kokonaan maalaamatta, koska alumiini kestää hyvin sellaisenaankin ja koneissa käytetyn maalin massa on helposti useita satoja kilogrammoja ja painohan on lentokoneissa suurin haitta ja vaikuttaa polttoainetalouteen.

    VastaaPoista