8.8.2011

Omituisia mietteitä

Olen usein miettinyt miten urheilukilpailujen keihään- tai moukarinheitossa mittamiehet ovat juuri siinä sektorissa minne heitto osuu ja usein hyvin lähellä osumapaikkaa ja hyvin harvoin kuulee että olisi tapahtunut onnettomuuksia. Eli onko mittamiehet varmoja keihään tullessa kohti ettei se osu heihin? Eli ovatko he taitavia väistämään vai ovatko heittäjät niin taitavia ja osumatarkkoja, että heittävät juuri haluttuun paikkaan? Eikö koskaan tule huteja? Jos tulee huteja niin näkeekö mittamies sen vielä keihään tai moukarin lentäessä ja pystyy väistämään?

Siinä kysymyksiä jotka ovat askarruttaneet mieltäni jo vuosia mutta en ole vain kehdannut kysyä. Olen ajatellut että asia on varmaan kaikille urheilufriikeille päivänselvä ja nolaan vain itseni kysyessäni tyhmiä. No rohkaisin kuitenkin mieleni ja tein edellä noita ihmetteleviä kysymyksiä jospa joku lukija tietäisi viisaan vastauksen.

1 kommentti:

  1. No, ainakin se Tero keihästi sen italialaisen pituushyppääjän... että eiköhän ne mittamiehet ole sen verran tarkkaavaisia. Eihän se keihäs mikään luoti ole, että jos näkee että se heittäjä kiskaisee minun suuntaani, voi siirtyä pari metriä... Luulisin.

    VastaaPoista