2.8.2011

Professori Jyrki Virolaisen blogi

Olen seuraillut professori Jyrki Virolaisen suurelta osin kaikenlaisia oikeudellisia asioita käsitteleviä blogikirjoituksia ja vilkasta keskustelua. Ja muistaakseni muutaman kerran kehunut täällä.

Mutta Norjan massamurhat ovat saaneet professorin ihan sekaisin. Kirjoitukset 458 - 461 ovat olleet lähes kokonaan hyökkäyksiä maahanmuuttokriittistä perussuomalaista kansanedustaja Jussi Halla-Ahoa vastaan ihmeellisillä väitteillä ja vihjailuilla. Ja samalla myös demaripuolueen puoluesihteeri Mikael Jungnerin puolustelua navan alle tapahtuvasta hyökkäyksestä Halla-Ahoa vastaan. Mukaan on sittemmin tullut muka satiiri jossa ilkeillään myös Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soinin lihavuudesta ja filosofian tohtori Jussi Halla-Ahon laihuudesta yms. Minusta jo lähellä professorin moittimaa vihakirjoittelua.

Muutaman puheenvuoron kirjoitin palstalle. Mutta kun palstalle alkoi tulla professorin mielipiteille vastakkaisia mielipiteitä liikaa ryhtyi hän moderoimaan eli sensuroimaan kirjoituksia käyttäem jo melkoisen alatyylisiä ilmauksia. Lainaanpa tähän :

'Arvoisat kommentaattorit!

Olen hylännyt eilisen illan kuluessa pitkälti toistakymmentä kommenttianne eli suoraan sanottuna aivopiereskelyjenne tuotoksia.

Syynä on niiden avoimen puolirasistinen ja jankkaava laatu ja suvaitsemattomien vihapuheiden pitäjien totaalisen epä-älyllinen nuoleskelu.

Bloginpitäjää on turhaa yrittää neuvoa tai määrätä, miten ja mistä asioista pitäisi ja mistä ei saisi blogissa kirjoittaa. Tämä on siinä mielessä yhden miehen show, että julkaistavista teksteistä päättää yksin palsturi.'


Siinähän professori Virolainen on ihan oikeassa, että hänellä on oikeus sensuroida eli moderoida ihan mitä tahansa. Eli blogi on aidosti yhden miehen show.

Olen toiminut useita vuosia aktiivisena keskustelijana erilaisilla blogeilla eikä asiapitoisia kirjoituksiani ole aikaisemmin sensuroitu bloginpitäjän toimesta puhumattakaan että niitä olisi nimitelty alatyylisesti "aivopiereskelyksi". Mutta näyttää siltä, että professori hyväksyy näissä Norjan massamurhia käsittelevissä ja kaikinpuolin Jussi Halla-Ahoa, Timo Soinia ja Perussuomalaista koko puoluetta solvaavissa vihapuheenvuoroissa vain itsensä kanssa samanmielisten kommentointeja. Taisi kaverilla pinna palaa.

Edelleen ihmettelen miten hirveän vastahyökkäyksen Perusuomalaisten jytky vaalivoitto on saanut aikaan monissa puolueissa. Kokoomus ja kristillisdemokraatit ovat mielestäni käyttäytyneet asiallisesti. Suorastaan käsittämätöntä vasemmistopuolueilta, joihin luen vihreätkin ja kepulta. Kepun jotenkin vielä ymmärrään olihan heidän vaalitappionsa niin totaalinen että hukkuessa räpiköidään ihan missä tahansa. Kansa oli äänestänyt väärin.

Olen naureskellut kun joissain hyökkääjien puheenvuoroissa on korostettu että Perussuomalaiset saivat vain noin viidenneksen äänistä eduskuntavaaleissa mutta samalla unohdetaan että samoissa lukemissa oli kokoomuksenkin vaalitulos. Ja vielä vähemmän demareilla ja kepulla. Puhumattakaan vihreistä ja vasemmistoliitosta. Ei niillä äänimäärillä pitäisi olla kovin edustavaa mandaattia "koko kansalta".

5 kommenttia:

 1. Ilmeisesti nyt on käynyt niin, että kun se yks kahjo (Jungner) lähti liikkeelle, niin "nilkit" painaa perässä. Mitenkään muuten ei voi selittää tätä nykymenoa, jota voi seurata esimerkiksi tuolta. Täysin asiallinen, historiaan ja talouteen painottuva blogi painottuukin Ps/Halla-aho-bashausblogiksi.

  En voi ymmärtää. En, mutta samalla muistuttaisin kirjoittajia siitä, ettö kerran nettiin kirjoitettua on vaikeaa saada sieltä pois. Tämän soisi muistavan myös ensimmäisten kivien heittäjien.

  VastaaPoista
 2. Virolainen noudattaa Mark Twainin ohjetta:
  -Ole aina oikeassa. Se saa muutamat iloiseksi ja lyö loput ällikällä.

  VastaaPoista
 3. Jungnerilaisten operaatio on sosdemien viimeinen epätoivoinen yritys lisätä kannatustaan. He varmaan kuulivat, että Norjan sosdem-puolueeseen tuli lisää väkeä ampumisten jälkeen ja yrittävät nyt samaa täällä. Säälittävää!
  Hiukan samanlaista n ollut vihreiden touhu. Kun hallituksessa äänestetään ydinvoimasta painetaan "kyllä"-nappia, mutta kun Fukushimassa pöllähtelee kiljutaan kurkku suorana ydinvoiman vaarallisuudesta.
  Kummassakin puolueessa näytään pitävän tavallista kansalaista täytenä tollona, johon uppoaa mikä tahansa, joka lausutaan vakavalla naamalla.
  Virolaisen aivopieruista olen samaa mieltä kanssasi.

  "Sotakamreeri"

  VastaaPoista
 4. Ensimmäinen anonyymi laittoi aiheellisen varoituksen:

  ... muistuttaisin kirjoittajia siitä, että kerran nettiin kirjoitettua on vaikeaa saada sieltä pois

  Erittäin hyödyllinen varoitus erityisesti nuorille, joilla on pitkä työelämä edessä.

  Mark Twain siteeraus oli hyvä tietää. Hänellä oli paljon osuvia mietteitä.

  Kolmas anonyymi (oletan että kaikki ovat eri ihmisiä!) otti esiin mielenkiintoisen näkökulman: oiva keino lisätä jäseniä. Vaikka usein kaikenlaisia omituisia (en viitsinyt käyttää sanaa paranoideja ;) asiayhteyksiä minäkin mietin niin en tullut tuollaista edes ajatelleeksi. Juu, politiikka on raakaa ja armotonta peliä. Ei ole sittenkään Yle:n maksamat Jungnerin Yhdysvaltain Stanfordin yliopiston (Business Schoolin?) opinnot menneet hukkaan.

  VastaaPoista
 5. Eihän koko tässä vihapuhe-asiassa ole muusta kyse kuin puolueiden etujen ajamisesta. Norjan tragedian hyväksikäyttö kertoo, että sosdemien leirissä on painettu paniikkinappulaa. Presidentinvaaleissa ei kukaan muista koko puolueen olemassaoloa ja kuntavaaleissa tulee takkiin jotta pölisee. Jungnerin ja muiden sielujen kauppiaiden silmissä siintelevät jo seuraavat eduskuntavaalit. Putoaako sosdem samaan sarjaan kepun kanssa vai vieläkin alemmaksi? Kauhea kuvio, kun ajatellaan pelkästään puoluetukien katoamista.
  Jungner on niin etääntynyt reaalimaailmasta, että hän kuvittelee koko kansan ryntäävän hänen kanssaan sensuurin rattaille estämään "vihapuheita", joiden pelkkä määrittely on mahdotonta.
  Jo nyt muutamat Jungnerin puoluetoverit ovat sanoutuneet irti Halla-ahojahdista. Voi vain kuvtella, mitä tuumii perusduunari, joka on tottunut sanomaan tarvittaessa ruman sanan sellaisena kuin se on.

  "Sotakamreeri"

  Ps. Minulla ei ole tosiaan mitän tekemistä muiden anonyymien kanssa. Kamreeri olen ja kamreerina pysyn.

  VastaaPoista