10.11.2011

Peppi Pitkätossu kirjat ovat rasistisia!

Huhuh. Jotenkin tuntuu että meillä menee länsimaissa jo kaikki överiksi. Viimeisin älyttömyys on kun saksalainen rasismi tutkija havaitsee Peppi Pitkätossun rasistiseksi. Minusta voisi saman tien tuomita Tom Sawyerin ja Huckleberry Finnin ja kymmenet muut kirjat. Eikä tämä koske vain afroamerikkalaisia. Samanlaista herjaa on heitetty meksikolaisista, filippiiniläisistä ja miksei ihan kenestä tahansa. Varmaan kirjallisuudesta on tehtävä väritöntä ja hajutonta. Aluksi aletaan sensuuri lasten ja nuorten kirjoista mutta sitten laajennetaan koko alueelle. Muistelen Bradburyn Fahrenheit 451 kauhuskenaarioita.

Iltalehti avaa vielä kyselyn:
'Pitäisikö vanhoista satukirjoista poistaa rasistiset ilmaukset?'

Onneksi meidän kansa on vielä tervettä ja vastaa 97% "Ei pidä."

No, rasismihysteria tuntuu myyvän noita iltapäivälehtiä.

Keskiviikkoiltana tuli dokumenttielokuva Kanadan maahanmuuttomyönteisestä yhteiskuntapolitiikasta TV2:lta Silminnäkijä-sarjassa '
Silminnäkijä: Mamut tervetuloa!'. Elokuva löytyy noin kuukauden ajan Ylen Areenalta täältä. Kaikin puolin erittäin mielenkiintoinen dokumentti mutta sitä esitettäessä on kokonaan unohdettu kertoa, että Kanadan maahanmuutto on tarkkaan valikoivaa osaamisen, ammattitaidon ja kielitaidon suhteen. Eikä kuten meillä niin että tänne tulee ketä sattuu ja sitten heitä yritetään jättää palauttamatta takaisin ja yritetään sitten lähes toivottomia tapauksiakin elättää ja kotouttaa.

Kanadan maahanmuutosta oli Hesarissakin maaliskuussa lyhyt artikkeli. Jo otsikko kertoo olennaisen eron meidän maahanmuuttoon: 'Kanada kahmii koulutettuja maahanmuuttajia' eli siellä on nimityskin halutuille mamuille eli "taitotyöläiset".

1 kommentti:

  1. Sama homma Australiassa. Tännehän tunkee venelasteittain porukkaa harva se päivä, mutta heidän turvapaikantarpeensa selvitetään tarkoin samalla kun hakija odottaa vankilamaisessa keskuksessa. Rajavartiosto myös kyttää vesillä ja käännyttää purtilot pois ennen kuin ne ehtivät edes mantereelle. Vaan jos olet jonkin alan ammattilainen (skilled migrant) ja voit sen todistaa, irtoaa residency permit (eli oleskelulupa?) helpostikin. Tai no helposti ja helposti, kova paperisota se on silti.

    VastaaPoista