31.8.2012

Ei helvetti, mitä meidän verovaroilla opetetaan!


Luin aika ihmettelevänä ja järkyttyneenä mitä meidän verovaroilla oikein opetetaan.

Irakilainen nuori neito, 18 vuotias Fairuz saa kuulla somalialaissyntyiseltä, ilmeisesti epäpätevältä opettajalta kuulla ettei ole sopivaa että hän tanssii julkisesti. Kotona vapaamielinen isä kannustaa tytärtään. Yksikään perheen naisista ei käytä päähuivia hijabia. Opettaja on myös opettanut ettei saa käydä yleisessä uimahallissa samaan aikaan miesten kanssa eikä naisen ole sopivaa käyttää housuja. Samoin on koulussa opetettu että musliminaisen olisi hyvä jäädä kotiin ja seurustella vain oman mieheensä kanssa.

Nuorempi sisko on tullut joskus koulusta ja alkanut kotona ihmetellä miksei isosisko ja äiti käytä hijab päähuivia.

Perheen isä on yrittänyt lohduttaa tytärtään, että hänellä on oikeus itse päättää mitä hän haluaa tehdä ja olla. Mikä onkin meillä Suomessa ihan normaalia. Tytär käy IB-lukiota ja on muutenkin jo Suomen lakien mukaan täysi-ikäinen.

Hiukan tietenkin ihmetyttää miksi isä hyväksy että tytöt ole pakko osallistua islamin opetukseen vaiko onko muslimiyhteisön painostus sittenkin liian voimakas?

Lisäksi ongelmaksi on paljastunut ainakin tämän opettajan ohjauksessa, että vastaamalla jonkun toisen islamin suuntauksen opin mukaisesti kokeesta saa punakynästä.
 
Pätevistä islamin opettajista on pulaa. Päteviä taitaa olla vain alle 10 kpl ja islamin opetusta annetaan noin 6000 islamia tunnustavalle oppilaalle.    

Minusta tämä on ihan kauheaa verovaroin tapahtuvaa mielipidevainoa. Tämä islamin opettaja on alkanut opettaa sordiino päällä kuten on tapana kuvainnollisesti sanoa.

Minusta tuollainen opettaja pitäisi saada välittömästi pois opetustehtävistä. Opetusministeri tuntuu kovin vaivautuneelta ja yrittää löytää jotain poliittisesti korrekteja kiertoteitä asian korjaamiseksi. Onko tuo ollenkaan islaminopetuksen opetussuunnitelman mukaista? Onko meillä ylipäänsä islaminopetukselle jotain opetussuunnitelmaa? Vai saako jokainen islaminopettaja oli miten fundamentalisti tahansa opettaa juuri oman oppisuuntansa mukaista islamia vain ehkä sen vuoksi ettei mitään hyväksyttyä islamin opetussuunnitelmaa ole edes olemassa?

En ole mikään suuri nykyislamin ihailija juuri em kaltaisista syistä johtuen. Minusta islamin arkipäivän todellisuus ei oikein istu nyky-Suomeen. Jos islam on joskus Espanjan menneisyydessä ollut suuri tieteiden ja taiteiden edistäjä jota on oikeasti ihailtava niin ne ajat tuntuvat jotenkin menneet. Jonkinlainen fundamentalistiaalto tuntuu pyyhkäisseen kovasti islamin todellisuutta globaalisti. Eikä se voi olla herättämättä minulle täällä Suomessa levottomuutta kun se tuntuu ihan väen väkisin levittäytyvän myös tänne meille Suomeen ja tuovan jotain lähes keskiaikaisia käsityksiä naisten asemasta tänne meidän yhteiskuntaamme.

Minä en halua tuollaista monikulttuurisuutta tänne! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti