24.8.2012

Lisää eläkesuhmurointia ja kähmintää

Nyt paljastui mielenkiintoinen eläkesuhmurointi. Työeläkejärjestelmään on (aikoinaan) rakennettu mielenkiintoinen lisäeläkejärjestelmä. Ahneillle huippujohtajille ei ole riittänyt että jäävät eläkkeelle normaalissa eläkeiässä ja että saisivat vain normaalin ansioon suhteutetun työeläkkeen, jolla muuten ei ole mitään kattoa. Heille on tehty erilliset johtajasopimukset eläkkeistä, jotta he pääsevät jo 60 vuotiaina eläkkeelle ja saavat 60% eläkkeen. Kun tavalliset duunarit ovat samaan aikaan saaneet tyytyä 65 vuoden eläkeikään ja hiukan yli 40% suuruiseen eläkkeeseen.

Samalla on eläkkeen perusteeksi määrätty sopimuksella, että eläkkeen suuruus lasketaan viimeisen 10 vuoden ansioista. Eikä kuten tavallisilla kansalaisilla koko työuran aikaisista ansioista.

Ei tässä mitään. Minäkin olen lukenut näistä vuosien varrella ja uskonut, että nämä eläkkeet rahoitetaan yritysten ottamilla ja maksamilla erillisillä eläkevakuutuksilla.

Nyt paljastuikin Itellan konsernijohtajan siirtyessä eläkkeelle, että eläkesopimus ja sen ehdot ovat todella edellä mainitun kaltaiset. Mutta maksajana ovatkin kaikki työnantajat ja työntekijät. Kun nykyään eläkkeet eivät enää ole pääosin rahastoituja vaan pääosin maksetaan  juoksevista eläketuotoista ns jakoperusteella.

Miten tällainen kuppaus onnistuu työeläkejärjestelmästä. Heheh. Työeläkejärjestelmään on jossain vaiheessa rakennettu rekisteröidyt lisäeläkejärjestelmät. Siinä siirretään muista eläkerahoista näiden lisäeläkkeiden maksamiseen melkoiset summat ja vakuutuksen ottajalta peritään vain "mitätön" rahasto-osuus. Nykyisellään rahaston osuus on enää n 20% kuluista. . Helsingin Sanomien teettämien tuoreiden laskemien mukaan rahaa on siirretty (=kupattu!) n 1 miljardi viimeisen 10 vuoden periodilla näiden lisäeläkkeiden maksamiseen.

Ja meitä rivieläkeläisiä ja muitakin suurten ikäluokkien edustajia koko ajan syyllistetään, että me olemme hankkineet itsellemme eläkkeemme joten oikeudetta. Ikään kuin ryöstäneet rahat tulevilta sukupolvilta ja heidän eläkkeistään.

Kikka on ihan tyypillinen. Osoitellaan syyllisiksi jotkut syyttömät jotta raivostuneiden viha saadaan suunnattua pois omista suhmuroinneista.

Kyllä tämä oli taas ihan uusi järkyttävä paljastus. Perkele. Ei ihme ettei meidän eläkerahat kohta mihinkään riitä kun rohmuamassa on vaikka kuinka paljon ollut sellaisia joilla ei ole mitään tarvetta edes ollut. Kun rahaa on niin paljon ettei edes selkä taivu. Niin. Kun puhun eläkerahoista tarkoitan tietenkin myös niitä rahoja, jotka on sieltå jo ehditty kupata.

Huhuh. Mutta katsokaa tuo Hesarin taulukko. Joskus sielläkin ihan oikeasti harjoitetaan tiedon välitystä.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti