19.3.2013

On tämä mennyt ihan kummaksi!

Sattuipa eteen uutinen. Riihimäellä on musiikkiluokan konsertissa muutettu Laululautta nimisen laulun sanoja. Sana 'luoja' on korvattu sanalla 'luonnon'. En ollut uskoa lukemaani todeksi. Meidän yhteiskuntamme on alkanut entistä enemmän muistuttaa natsi-Saksaa tai Neuvostoliittoa.

Onhan meillä tuollaista pikkusievistelyä ollut jo pidemmän aikaa. Neekeri on musta tai afro-amerikkalainen. Mustalainen on romani. Eduskunnassa valhe on vain muunnettu totuus. Ja mitä kaikkea sitä on keksittykin. Mutta että mennään muuttamaan laulun sanoja tuolla tavoin on minusta jo pöyristyttävää.

En ole uskovainen, mutta tuollainen herkkähipiäisyys on todella jostain totalitaarisista yhteiskunnista kotoisin. Jos noin tarkkana pitää olla sensuurin kanssa niin parasta valita laulettavaksi vain lauluja, joissa ei ole luojaa, jumalaa, enkeleitä eikä tietenkään perkelettä mainittu.

Törkeää tekijänoikeuksien loukkaamista että tuollainen luovan työn lopputulos mennään todennäköisesti luvatta muuttamaan..

7 kommenttia:

 1. Tuo kertoo siitä, että joillakin on palvonnan kohde vaihtunut. Vihreä Gaia-uskonto on korvannut perinteisen kristinuskon.

  Poliittisesta korrektiudesta ei tässä liene kyse, ellei sitten haluta olla sensitiivisiä uskonnottomia kohtaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vasara miksi halveksit Gaia-uskoa, kun itse olet kristitty? Gaia-usko ja kristinusko ovat kummatksi surkeaa holynpolya. Toki kristinusko on paljon enemman sekopaista huuhaata kuin Gaia-usko.

   Poista
  2. En minä ainakaan Vasaran kommentista huomaa että hän olisi kristitty. En minäkään ole kristitty (= en kuulu kirkkoon) mutta paheksun tuollaista laulun sanojen raiskaamista. Ja on luontevaa olettaa että kun kristittyjen Luoja on vaihdettu Luontoon on kyse Gaia-uskonnosta. Eikä nuo sanamuodot ainakaan antaneet ymmärtää että olisi kyse halveksimisesta.

   Tomi, sen sijaan sinun omat kommenttisi osoittivat minusta jonkinasteista halveksuntaa Gaian lisäksi erityisesti kristinuskoa kohtaan.

   Poista
  3. Vasara on tuonut kristillisyytensä muualla esiin (esim. omassa blogissaan). En ole koskaan peitellyt halveksuntaani kristinuskoa kohtaan.

   Poista
 2. Olen päättänyt, että en keskustele Tomin kanssa yhtään mistään, joten en kommentoi lainkaan Tomin väitteitä. Sinänsä minusta on ikävää, että Tomi saastuttaa monet hyvät blogit töksähtelevillä kommenteillaan, jotka kertovat enemmän hänestä itsestään kuin mistään muusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kyllähän eri mieltä voi olla ja esittää näkemyksenä kunnioittavammin. Olen huomannut että hänet on aina välillä bännätty Kumitontun ja Ironmistressin blogeista. Mutta täällä kommentit ovat ainakin vielä pysyneet sietorajani sisäpuolella. Mutta toivoisin minäkin kunnioittavampaa tyylilajia vaikka olisi eri mieltä asioista.

   Poista
 3. Oletteko seuranneet koskaan tv-sarjaa "Rillit huurussa"? Sarjassa on roolihahmo nimeltä Sheldon. Yliälykäs ja täysin kykenemätön normaaliin kanssakäymiseen ihmisten kanssa. Roolihahmo halveksii (hieman epäonnistuneesti) muiden mielipiteitä ja töksäyttelee ilmoille satunnaisia mielipiteitä ja faktoja, jotka eivät liity oikeastaan mihinkään, ainakaan keskusteltavaan aiheeseen. Tuosta Sheldonista tulee mieleen välittömästi nimimerkki Tomi. Tietysti sillä erotuksella, että Sheldon on hauska ja Tomi ei. Sarja on muutenkin kokoelma "nörttien" huumoria ja se ei ehkä kaikille avaudu. Hillittömän hauska kuitenkin.

  VastaaPoista