30.8.2013

Havaintoja käynnistä Kelan toimistossa

Kävin eilen Kelan toimistossa Espoon Leppävaarassa.

Jonotusaika oli kohtuullinen ja palvelukin oli asiallista.

Mutta odotusaikana ehdin katsoa ympärilleni. Hiukan jäi samanlainen tunnelma kuin olisin jossain itäafrikkalaisella torilla. En sinänsä hämmästynyt koska jo aikaisemmin käydessäni samaisessa Kelan toimistossa parin viime vuoden aikana olin ihmetellyt asiakkaiden jakautumaa.

Aikani kuluksi laskin odottavien tummaihoisten ja valkoihoisten suhdelukua. Lopputuloskaan ei minua suuremmin hämmästyttänyt. Tiedänhän minä miten paljon meillä on esimerkiksi maahanmuuttajia pääkaupunkiseudulla.

Suhdeluku oli 7 tummaihoista ja 9 valkoihoista. Ja taisi ainakin yksi valkoihoisistakin olla eestiläinen maahanmuuttaja kun puhui eestiä matkapuhelimeen. Ja eräs mieshenkilö vaikutti ulkomaalaisen näköiseltä sen verran tummatukkainen ja tummakulmainen oli vai laskinkin hänet mukaan valkoihoisiin.

Tummaihoisista suurin osa oli seemiläis-haamilaisia ja kun kaikki vielä puhuivat keskenään jotain minulle tuntematonta kieltä arvelin kyseessä olevan somalialaista alkuperää olevista ihmisistä. Ikäjakaumaltaan he näyttivät sen verran iäkkäiltä, että tuskin olivat vielä Suomessa syntyneitä. Laskujeni mukaan Suomessa somalialaisista vanhemmista syntyneet ovat kaikki alle 25 vuotiaita, Saattoivat monet olla Suomen kansalaisia, koska senhän saa nykyään aika vaivattomasti, mutta sitä ei voi päältäpäin tietää.

Johtopäätösten tekemisen näistä havainnoista jätän lukijan tehtäväksi ihan terveen itsesuojeluvaiston vuoksi.

2 kommenttia:

 1. Sanattomaksi vetää - käsi purituu nyrkkiin niin että kynnet uppoavat kämmenlihaan. Eihän meillä työelämässä raatajilla ole aikaa käydä KELA:ssa fyysisesti. Hoidamme asiat netin, sairaskassan tms kautta.
  MIKSI IHMEESSÄ suomalaisen kovalla vaivalla ansaitsemia veromarkkoja käytetään näin ??
  Ja jo edellä olevan perusteella saan "razziztin" leiman -hiljaa siellä, maksa vaan veroja enemmän ja lapsillesi lisää valtionvelkaa #¤&##¤%#!!

  VastaaPoista
 2. Omasta kokemuksesta voin kertoa Myyrmäen vastaavasta toimistosta, käyntejä n.4-5, tämän kesän ja kevään aikana. Kyllä sieltä löytyy myös ihan syntyperäisiä suomalaisia nuoria 18-25-vuotiaita hakemassa tukea..eikä siinä mitään jos väliaikaisesti tukea tarvitsee, sopiihan sitä auttaa, mietin vaan miten jatkossa, kun ikää tulee ja sama jatkuu..noo..jokainen saa itse arvata.

  Mutta kyllä ns. uusiosuomalaisten osuus oli huomattava. Puhumattakaan eräästä kansanryhmästä, jonka kotouttaminen on kestänyt jo n.600v.

  T:Johtaja

  VastaaPoista