15.6.2009

Hyvä työnantaja testauspalvelu

Tampereen yliopiston Työelämän tutkimuskeskus on avannut mielenkiintoisen 'Hyvä työnantaja testauspalvelu' sivuston verkossa. Vaikuttaa mielenkiintoiselta. Pitää tutustua tarkemmin jota voin tarkemmin arvioida sivuston toimintaa.

Samantyyppisen aiheen ympärillä on Suomessa toiminut jo pitkään kansainvälisestikin toimiva Great Place to Work Instituutti. He ovat jo useita vuosia julkaisseet parhaiden työpaikkojen ranking listoja. Ne perustuvat hyvin fiksuihin valintakriteereihin joissa myös työntekijöiden mielipiteillä on suuri merkitys. Puutteena on tietenkin että siihen kilpailuun pitää aina osallistua ja siten ulkopuolelle voi jäädä loistaviakin yrityksiä. Toisaalta yritykset joissa johtokin tuntee ettei kaikki ole ihan kohdallaan tuskin osallistuvat tuollaiseen kilpailuun eli on odotettavissa että kilpailuun osallistuvat yritykset ovat muutenkin muita parempia työpaikkoja kun rohkenevat osallistua tuollaiseen kisaan.

Työntekijän viihtyvyys työpaikalla ei ole mikään ihan pikku juttu. Kunhan sen vain entistä useampi työnantajakin ymmärtäisi. Parantamisen varaa olisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti