3.6.2009

Tyttärelle ajokortti opetusluvalla?

Näin tässä sitten kävi. Nuorin tytär soitti eilen illalla ja kertoi että pääkaupunkiseudun autokoulut eivät uskalla luvata ajokortin hankkimista kahden kuukauden toimitusajalla. Kas kun hän on saanut lyhyellä hälytysajalla mielenkiintoisen työpaikan Tansaniasta Afrikasta ja joutuu aloittamaan siellä jo elokuun alussa. Ja tarvitsee siellä ajokortin.

Suurimpana pullonkaulana autokouluilla on varmaankin ajo-tuntien järjestäminen. Teorialuennot eivät varmaan tuota ongelmia koska yhdellä luennolla voidaan opettaa isoa ryhmää oppilaita. Mutta kun autokoulujen opettajienkin pitää saada pitää kesälomia ja lisäksi opettajan ja auton kapasiteetti on aika rajallinen. No onhan se ihan kohtuullista että autokoulujenkin opettajat saavat kesälomansa.

Tapiolassa oli ystävällinen autokoulun virkailija ymmärtänyt ongelman ja antoi tyttärelleni kullanarvoiset neuvot. Tyttäreni totesikin tänään puhuessamme puhelimessa että tulee lähettämään kyseiseen autokouluun vielä erityiset kiitokset. Kas kun kiitoksiahan me jaamme suomalaisessa työelämässä aivan liian harvoin.

Aluksi minä olin hiukan vastaan sitä ajatusta että minä ryhtyisin opettamaan. Olinhan aikoinaan perhesovun nimissä kieltäytynyt opettamasta vaimoanikin. Mutta ehkä nyt yli 20 v myöhemmin tämä voi kuitenkin onnistua oman tyttären kanssa. Kas kun hänellä on äärimmäisen tasapainoinen luonteenlaatu niin eiköhän tämä onnistu.

Ja erinomaiset ohjeet löytyivät taas netistä heti ensihaulla ja hyvin kohtuuhintaisena pakettina saatavissa.

Itse asiassa olen jo vähän jopa innostunut. Kun yritän nähdä asioissa aina myönteisiä puolia niin älysin tässäkin taas oivan mahdollisuuden. Minähän joudun menemään kirjalliseen liikennesääntöjen tenttiin opetusluvan saamiseksi. Tuleepa omatkin tiedot liikennesäännöistä varmasti nyt päivitettyä ajan tasalle. Ylimääräinen bonus eikä varmaan pahasta.

Ja jos tämä onnistuu niin voin opettaa tarvittaessa isoveljeäkin ellei ulkomailla asuessaan suorita ajokorttia.

Hiukan mietityttää miten tuo ajokortin ajaminen täällä Suomessa ja sitten heti kortin saamisen (toivomuksena tietenkin että molemmat onnistumme hankkeessa!) jälkeen ajaminen Tansaniassa. Onneksi on kysymys hyvähermoisesta nuoresta naisesta jolla tuskin on samanlaista näyttämisen tarvetta kuin ehkä olisi saman ikäisellä nuorella miehellä. Tansanian liikenne saattaa olla vähän kaaosmaisempaa kuin Suomessa mutta tyttäreni tiesi sen kuitenkin olevan rauhallisempaa kuin hänen paremmin tuntemassaan naapurimaassa Keniassa.

Nyt tuli minullekin vipinää.

4 kommenttia:

 1. Tulkaapa käymään, niin tarjoan kahvit.

  VastaaPoista
 2. KT: Kiitos kutsusta. Tullaan heti kun päästään ajamaan.

  Nyt pänttään liikennesääntöjä että pääsisin kirjallisesta kokeesta läpi. Kas kun saadakseen opetusluvan pitää tentata kirjallinen koe ja vielä opettajaa varten ylimääräisiä lisäkysymyksiä.

  Tytär arvelikin kannustavasti (=sarkasmia) että heikoin lenkki koko ketjussa on isän kirjallinen koe ;)

  VastaaPoista
 3. Miten uskallat ihan oikeasti ajaa, jos kaikki liikennesäännöt eivät ole hallussa? Tämä osoittaa, että ajokortti pitääisi uusia vähintään viiden vuoden välein.

  VastaaPoista
 4. Anonyymille: kyllä noissa liikennesäännöissä (mukaan luettuna liikennemerkit yms) on paljon sellaista joita tarkkaan muistamatta voi silti ajaa useimmiten ihan hyvin ja turvallisesti. En minä nyt niin hatarilla tiedoilla liikenteessä liiku. Mutta noissa tenteissä on osattava omituisimmatkin kiemurat.

  VastaaPoista