10.1.2011

Tutkimus laiskottelusta

Sunnuntaisuomalaisessa (Savon Sanomat ja Keskisuomalainen lehtien sunnuntailiite) ilmestyi juttu raflaavalla otsikolla "Kolmannes työajasta kuluu omiin taukoihin".

Myöhemmin jutussa täsmennetäänkin "Eniten verkossa roikkuvat yrittäjät ja johtavassa asemassa olevat".

Juttu on pinnallinen. Ikään kuin verkossa roikutaan jotenkin vain hyödyttömästi lorvimassa. Kyselyssä tuskin varmistettiin olisiko verkossa roikkuminen sittenkin ainakin osittain ollut työhön sidonnaista. Siihen saattaisi viitata tuo yrittäjien ja johtavassa asemassa olevien iso osuus.

Jutussa ei myöskään käsitelty miten paljon siihen "verkossa roikkumiseen" käytettiin työaikaan kuuluvia elpymisaikoja. Kas kun ihminen ei ole kone vaan vaatii taukoja ollaaksen tehokas sitten työtä tehdessään. Ja ennen verkkoaikaa tauoilla tehtiin vain jotain muuta.

Kunta-alan työmarkkinajohtaja jo lausahtelee aiheesta "Hänen mielestään työpaikoilla on nyt "keskustelun paikka"." ikään kuin suurena totuutena.

Mielenkiintoista olisi tarkemmin perehtyä tuollaiseen tutkimukseen. Silloin voisi arvioida tutkimuksen validiteettia ja reliabiliteettia. Tällaisena juttu on pelkkä jymyotsikko.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti