4.1.2011

Rikas Suomi köyhtyy

Kirjoitin viime kesänä teiden kunnosta ja ihmettelin miten Suomi on rikkaampi kuin koskaan ennen ja tiet ovat surkeassa kunnossa.

Pitää jatkaa ihmettelyä.

Aikaisemmin laskettiin leikkiä miten talvi joka vuosi yllättää kokeneetkin autoilijat. Pitää hiukan muokata leikinlaskua. Totean talven yllättävän joka vuosi teiden hoidosta ja ylläpidosta vastaavat.

Nyt ministeri hiukan tukistelee ratahallintoa ja VR:ää ja vaatii selvitystä junaliikenteen tämänvuotisista kaaoksista. Ihmettelee että eikö mitään opittu viime talvesta.

Nyt jymyuutisena kerrotaan että tuettu linja-autoliikenne on kriisissä ja se kuihtuu monessa paikassa Suomea. Aivan kuin kyse olisi jostain luonnonlaista.

Mihin kaikki yhteiset rahamme menee - ei kai pelkästään Kreikkaan ja Irlantiin?

Julkinen sektori ja erityisesti valtion puoli tuntuu koko vain kasvavan. Koko ajan perustetaan uusia toimintoja. Ja ilmeisesti ihmisten määrä lisääntyy koko ajan. Ja jos ihmisten määrä ei lisäännykään niin tapahtuu ulkoistusta joka "tehostaa" toimintaa tehokkuusmittareilla mutta lisää kustannuksia. Olen kirjoittanut tuosta hölmöilystä useampaan kertaankin, viimeisin kuukauden vanha tässä.

Mutta muistin yhtäkkiä toisen yli kolme vuotta sitten aiheesta kirjoittamani. Monella ihmisellä on vielä muistissaan miten valtion palveluksessa olevat valittivat miten valtion leipä on kapea mutta pitkä. Ja sillä tarkoitettiin pientä palkkaa ja erinomaisia, suorastaan loistavia eläke-etuja. Tuossa vanhassa kirjoituksessani vetosin tilastoihin, jotka osoittivat että julkisella sektorilla valtion palveluksessa oli yksityistäkin sektoria korkeammat keskiansiot. Ja huonoiten ansaitsi kunnallinen työntekijä. Silloin kolme vuotta sitten hiukan itsekin ihmettelin noita tilastoja kun olin itsekin ollut saman harhatiedon vallassa.

No eihän tuo ole ihme kun nuo kaikki edellä luetellut tekijät ynnätään että edes kansalaisten pohjaton kukkaro ei riitä kattamaan kaikkea tuota virkamiesarmadaa, joka on meitä hallinoimaan keksitty.

Kyllä tämä on ihan järjetöntä.

2 kommenttia:

  1. suomi köyhtyy koska ministerit huijaa keksiivät tyhmiä lakeja että saisivat enemmän rahaa ja tuhlailevat sitte milloin lomiin ja milloinkaikkeen muuhun mihin ei sais valtio maksaa ministereille kaiken sen takia kaikki pyrkii eduskuntaa mut ne on niin urpoja ettei tiedä etteivät juhli pitkään tota menoo koska suomi köyhtyy

    VastaaPoista
  2. BlueHost is ultimately one of the best website hosting company with plans for all of your hosting requirements.

    VastaaPoista