25.11.2013

Ostin autoon kätevän handsfreen

Autoni on poistettu tilapäisesti liikennekäytöstä sydämen ohitusleikkauksesta toipumisen ajaksi. Miniä muistutti kun en olisi itse älynnyt. Joulukuun alussa tulee 2,5 kk leikkauksesta niin taitaa nyt rintalasta olla jo sen verran luutunut että rohkenen taas ryhtyä ratin taakse.

Olin poikani kyydissä ja hänellä oli tosi kätevä handsfree laite Jabran Cruiser 2 ja hintakin vaikutti ihan siedettävältä kun se selkeästi mielestäni vastaa toiminnallisesti monin verroin kalliimpia handsfree juttuja..Aikoinaan kun ajoin paljon minulla oli Nokia silloinen lippulaiva 2110i ja siinä handsfree. Istuin siihen aikaan autossa joka viikonloppu kymmenisen tuntia kun ajoin viikonlopuksi kotiin Kuopionn ja sitten taas maanantaina takaisin Espooseen.

Tuo 2110i oli ensimmäinen matkapuhelimeni enkä minä silloin vielä ymmärtänyt, että matkapuhelimen eliniäksi käytännössä muodostui vain pari kolme vuotta. Ja aina kun ostit uuden matkapuhelimen sinun olisi pitänyt ostaa uusi handsfree malli, joka oli tehty sinun uutta puhelintasi varten.  Ja nuo handsfreet olivat paljon kalliimpia kuin itse puhelimet.

Mutta siinä vaiheessa kun 2110i vaihtui oli perheenikin jo muuttamassa pääkaupunkiseudulle kun lapset olivat päässet lukiosta. En muista milloin tuo uusi säädös tuli voimaan ettei kännykkään saanut puhua kun ajoi autolla. Mutta siinä yhteydessä kokeilin muutaman kerran matkapuhelimien mukana tulleita mikrofoni-korvakuulokkeita  ja myöhemmin puhelinmallien vaihtuessa siirryin langattomiin bluetooth kuulokkeisiin.

Mutta en minä viitsinyt jatkuvasti kulkea korvakuuloke korvassa kuin joku FBI/CIA tai Supon agentti. Eikä se edes ollut mukavaa varsinkin kun saattoi mennä päivä parikin eikä kukaan soittanut ollessani liikkeellä.

 Minulla on ollut jo monta vuotta huono omatunto kun olen  ne harvat kerrat kun puheluja on tullut vastannut jos liikennetilanne on sallinut. Pidemmän puhelun ajaksi olen onnistunut laittamaan puhelimen kaiuttimen päälle tosin ei ne äänen laadultaan hääppöisiä ole.

Mutta tuo Jabra Cruiser 2 on tosi kätevä. Siinä on klipsi jolla se kiinnitetään kuskin edessä olevaan aurinkolippaan.. Kun se on yhden kerran 'paritettu' bluetoothiin kännykkääsi on se seuraavat kerrat valmis automaattisesti ellet ole katkaissut siitä virtaa.

Kun tuollaisen pikku laatikon kaiutin on aika pieni voi äänen siirtää FM:llä autoradioon jos haluaa paremman äänen laadun. Erilaiset ilmoitukset tulevat ääniviesteinä ja kun soitto tulee kertoo se puhelinnumeron englannin kielellä.  Muitakin kieliä on valittavissa mutta valitettavasti ei suomea.

Poikani soittaa iPodin Spotifysta hakemaa musiikkia tuo laitteen kautta autoradioon. Tuleva puhelin sitten vaimentaa sen puhelun ajaksi.

Yksityisyyden suojaamiseksi puhelun voi yhdellä napin painalluksella siirtää pois autoradiosta takaisin kännykkään ja samalla tavoin takaisin radioon. 

Olen testaillut laitetta kotona saadakseni siihen tuntuman ja sisäistääkseni sen näppäimet. Tosi hyvältä tuntuva vekotin ja hyvä hinta-ominaisuussuhde.

3 kommenttia:

 1. Hyvä laite jos äänentoisto toimii.

  Otsikosta: Kätevä on johdannainen sanasta käsi ja handsfree tarkoittaa kädetöntä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos äänen siirtää autoradioon on äänentoisto erinomainen. Enpä tullut ajatelleeksi tuollaista sana- ja ajatusleikkiä.

   Poista
 2. Konservatismia, liberalismia ja libertarismia - siis kolmea suurta poliittista pääfilosofiaa - tutkivassa sarjassani on ilmestynyt uusin osa:

  Vertailussa konservatismi, liberalismi ja libertarismi. Osa 2.

  Käsittelen tekstissä miten eri filosofiat suhtautuvat mm. rahankäyttöön, työnantaja/työntekijä -suhteisiin ja isänmaallisuuteen.

  Aiemmat osat voi lukea tästä:

  "The big three" suuressa syysvertailussa - konservatismi, liberalismi ja libertarismi

  Jälkipohdintoja konservatismin, liberalismin ja libertarismin vertailuun

  VastaaPoista