9.6.2014

Feminismiä kaikille

Olen itse ollut aikoinaan Vihreissä useita vuosia. Kirjavaa porukka oli Vihreissä silloinkin, mutta Heidi Hautalan puheenjohdolla puolue onnistui useimmiten saavuttamaan jollain tavoin kaikkia tyydyttävän yhteisymmärryksen. Puheenjohtajana Heidi oli taitava kaitsemaan niin epähomogeenista laumaa kuin Vihreät olivat ja ovat ilmeisesti edelleen.

Minä havaitsin silloin ettei minusta ole politiikkaan. Liike-elämä on rehdimpää eikä joku ole koko ajan vaanimassa selkäsi takana milloin, kuvainnolliset sanoen, pääsee puukottamaan sinua takaapäin lapaluiden väliin.

Luin nyt jälkeenpäin Vihreiden puoluekokouksessa pidettyjä linjapuheita. Erityisesti kiinnitin huomiota erilaisiin feminismijulistuksiin. Niissä julistuksissa yritettiin esittää, että feminismi on vain toinen nimitys tasa-arvolle. Hiukan minua on feminismipuheissa ihmetyttänyt, että jyrkimpiä feministipuheita esittävät usein julkilesbot.

Minä olen vapaamielinen ja ymmärtäväinen eikä minua ole koskaan vaivannut ei homo- eikä lesbofobia. Minusta on muutenkin ihmisten yksityisasia mitä he makuuhuoneissaan tekevät. Minulla on ollut paljon hyviä homo- ja lesbotuttuja ja työtovereita.

Mutta ymmärsin, että tuon tasa-arvovaatimuksen nimissä oltiin vaatimassa yhteiskunnan tukemia hedelmöityshoitoja kaikille naisille sukupuolisesta suuntautumisesta ja perhesuhteista riippumatta ja perusteluna nimenomaan vaadittu tasa-arvo verrattaessa heterosuhteisiin. Eli näin saisivat naisparit 'omia lapsia' ilman iljettäviä miehiä - no se pakastesperma kai olisi pakko hyväksyä miehiltä. Kaikki tämä tietenkin sen lisäksi, että näille pareille suodaan myös täysi adoptio-oikeus eikä pelkkä perheen sisäinen adoptio.

Jäin vakavasti miettimään noita tasa-arvojulistuksia. Eikös nyt tuolla samalla tasa-arvoargumentilla pitäisi kahden homomiehenkin saada hedelmöityshoitoja, että he saisivat yhdessä lapsia aivan kuten lesboparitkin. En tunne tekniikkaa mutta varmaan munasolupankkejakin voisi perustaa. Ja muistan jossain tv-ohjelmassa olleen vatsapeitteissä vauvaa odottavan miehen. Spermahan saataisiin tässä tapauksessa taas omasta takaa.

Ai mitä? Eikö käykään? Mitenkäs sen absoluuttisen tarkkaan mitattavan tasa-arvon kanssa käy? Vai pitäisikö tässä naisten saada käyttää luonnon heille suomaa etuoikeutta omistaa kohtu. Naispari peräti kaksi kappaletta. Nyt yhtäkkiä varmaan protestoidaan, ettei se nyt näin käy. Ei kai luonto ole näin tarkoittanut.

Niin, ei kai luonto ole tarkoittanut kahta naistakaan lisääntymään. Miksei sitä samaa oikeutta tasa-arvon nimissä suotaisi myös miehille?

Piruiluahan tämä koko kirjoitus on. Ainakin minua tuntevat ymmärtävät sen.   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti