26.6.2014

Suomen Punainen Risti

Olin hyvin hämmästynyt kun kuulin uutisista, että Esperi Care Oy niminen yritys aikoo perustaa 20 paikkakunnalla uusia hoivakoteja ja samalla aikoo palkata 1000 henkeä lisää.

Minä olin kuvitellut että Esperi sanaa on muodostettu Suomen Punaisen Ristin lyhenteestä SPR kirjoittamalla se vain foneettisesti puheenomaisesti.

Hiukan ihmettelin, että onpas SPR:llä rahaa tehdä bisnestä. Aloin tutkia tarkemmin ja niinhän se oli ollutkin SPR:n perustama kun se yhtiöitti omia liiketoimintojaan v 2001. Mutta nyt se on liikeyritys, jossa osakkaina Wikipedian mukaan  pääomasijoitusyhtiö Capman, Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Etera sekä yrityksen toimiva johto.

Mielenkiintoista on tämä ajankohta juuri SOTE uudistuksen kynnyksellä. Onkohan todella tarkoitus, että vanhusten ja vammaisten asumisesta ja hoidosta ryhdytään entistä enemmän tekemään yksityistä bisnestä?

Muistelen nähneeni tai lukeneeni jotain vähemmän mairittelevia juttuja mm Esperin hoivapalveluista. No löytyihän joku viittaus kuitenkin tässä Ajankohtaisen kakkosen alkuvuonna rekemään ohjelmaan. Oli muuten aika haastava otsikko "Näkökulma: Kenen kannattaa elää vanhaksi Suomessa?" Aika pelottava otsikko tällaiselle 70 ikävuotta lähestyvälle kuten minä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti