23.12.2014

Muslimiäiti kunniaväkivallan kohteena

Aika järkyttävä tanskalainen näytelmä (niin oliko fiktiota?) tuli sunnuntainaYle Teema kanavalta. Ohjelman nimi oli "Kunntele", ja siinä täysin hunnutettu musliminainen tuli ehkä arviolta 12-13 vuotiaan poikansa kanssa hakemaan apua kun pelkäsi miehensä väkivaltaa eli pahoinpitelyä ellei peräti kunniamurhaa.

Poliisi oli palkannut paikalle naisen äidinkieltä ymmärtävän naispuolisen uskonsisaren tulkiksi.

Sen verran taisi nainen kuitenkin ymmärtää tanskaa, että älysi ettei tulkki kääntänyt kaikkea hänen kertomaansa poliisille vaan sensuroi härskisti mitä oli "soveliasta hyväksyä tulkattavaksi".

Kun nainen kiihtyi tästä, ettei edes poliisin puoleen kääntyminen voi häntä auttaa häntä uhattiin jo väkisin poistamisella poliisilaitokselta. Ja yritti tukeutua alaikäiseen poikaansa. Näköjään tuossakin oli poika oikeutettu "miehenä" toimimaan äitinsä holhoojana fundamentalisti islamin tapaan. Hän oli kännykällä soittanut isää hakemaan heidät poliisilaitokselta ja nainen oli kauhusta jäykkänä kun huomasi, ettei hän saa mistään apua. Ei edes tanskalaiselta poliisilta poliisilaitoksella.

Katsokaa ihmeessä tuo lyhyehkö ohjelma sillä se säilyy vain enää 12 pv tuolla Yle Areenassa katsottavana.

Ja Hyvää Joulua vaikka sillekin on joissain television joulunajan ohjelmia kertovassa esittelyssä käytetty jo uuskieleen vivahtavaa uskontoneutraalia "juhlanaika" ilmaisua. No en minä kirkkoon kuulu, mutta naurattaa tuollainen hysteria kuitenkin melko luterilais-kristillisessä maassamme.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti