Hyvää ja rauhallista Joulua kaikille lukijoilleni!
Ruokafriikeille lukijoille pitää kertoa hifistelysuunnitelmistani itse
tehdyn sinapin suhteen. Suurimpana syynä, että en halua sinappiini
suomalaisten sinappien sokeria enkä pidä ranskalaisesta Dijon sinapista,
jossa ei ole sokeria. Ensinnä vasta joitakin päiviä sitten älysin, että
sinappia tehdään maailmassa hyvin monesta eri lajikkeesta. Olen tähän
asti kuvitellut, että kaikki sinapit tehdään jostain Colman'sin tai sen
kilpailijan samankaltaisesta
sinappijauheesta ja vahvuus saadaan lisukkeista tai jostain prosessin
erityisestä vaiheesta. Toiseksi opin valmistuksesta kikan, jota ei
oikein missään sinappireseptissä ole kerrottu. Nimittäin sinapista tulee
väkevämpää jos se tehdään kylmään veteen. Venäläinen sinappi jopa
käytetään kolme kertaa aina uudessa puhtaassa kylmässä vedessä.
Arvelenkin, että eestiläisen Pöltsämaa kange sinep väkevyys johtuu siinä
käytetystä sareptansinapista ja valmistusmenetelmästä, kun
tuoteselosteessa ei ole kerrottu mistään terästysaineesta. Mutta
tutkimusmatka jatkuu.
Eläkkeelle siirrytttyäni jo yli 4 vuotta sitten olen käyttänyt vapaa-aikaani kaikenlaisenn keittotaidon parantamiseen kas kun se työssäoloaikana ei kovin ihmeellinen ollut jos nyt on nytkään. Mutta kiva kokeilla kaikenlaista..
24.12.2014
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti