2.12.2014

Onko appelsiinisi tasaisen muotoinen?

Olen jo aikaisemmin miettinyt, miksi monet appelsiinilajikkeet nykyään ovat jollain tavoin epämuodostuneita. Maku ja mehukkuus on hyvä, mutta lohkojen muodot ovat kuin epämuodostuneita.

Onko tällaiset epämuodostumat olleet joidenkin lajikkeiden luontaisia ominaisuuksia vai onko niitä vain jalostettu niin pitkälle, että vaikka maku ja mehukkuus yms ominaisuudet on saatu huippuluokkaan on muoto jotenkin vääristynyt.

Vai onko kyse heenimanipuloiduista lajikeista ja tuotteista?

Joskus aikaisemmin ihmettelin appelsiini ja sitruunan kuoren raastamisen yleisyyttä erilaisissa kokkiohjelmissa ja yritin selvittää eikö niissä enää nykyään ole niitä myrkkyjä joista aikaisemmin varoitettin. Vai onko myrkkypäästöjen turvarajat EU:n määräyksillä nostettu vain entista korkeammalle. No siihen ei tullut vastausta. Paras vastaus oli, että osta luomutuote.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti