13.6.2007

Manne TV televisiossa

Kuulin ja luin, että vastikään perustettu Suomen Romani Foorumi on pyytänyt Yleä hyllyttämään romanien itsensä tekemän romaneista pilaa tekevän Manne TV ohjelman. Aikamoinen määrä ohjelman takana näytti olevan tunnettuja romaneja.

Manne TV oli yllättävän rohkea ja jäin jännityksellä odottamaan seuraavia osia. Hiukan odotin että jossain tosikkopiireissä hermostutaan ja ohjelma halutaan sensuroida rasistinen-leiman avulla. Ei se parasta huumoria ollut mutta oliko joku Heikki Kinnusen Viljo viinapullo takataskussa tai jotkut Kalliala-Petelius unnukka-unnukka-läiläälää sketsit yhtään parempia. Minusta Manne TV huumori kyllä ylitti ne tekemällä aika älykästä pilaa meidän yleisistä ennakkoluuloistamme, ylsi suorastaan entisajan Neil Hardwick huumorin tasolle . Jos ihmiset tuollaisesta saavat lisäpontta rasismilleen tai muukalaisvihalle niin heikossa on usko ihmisten ymmärrykseen.

Nyt pitää alkaa olla tarkkana. Meidän pitää alkaa heti vaatia Ylen sensuuria kun terrorismia ja islaminuskoa vähääkään rinnastetaan. Tai kun elämää Venäjällä aletaan näyttää kielteisessä valossa, vaikka se tehtäisiin huumorinkin varjossa.

Vesitetään koko televisio tasapaksuksi viattomaksi mössöksi. Tai ulkoistetaan koko touhu bisnestä paremmin ymmärtäville yksityisille yrityksille, jotka ymmärtävät syöttää meille viattomampaa viihdettä.

Ryhdytään holhoamaan ihmisä vielä entisestään. Tappamista ja pornoa lisää televisio-ohjelmiin eli leipää ja sirkushuveja, siinä kehittävien ja rakentavien ohjelmaformaattien pohjaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti