12.1.2009

Ilmastomuutos

Yritän olla samaan aika mieleltäni avoin ja ennakkoluuloton mutta myös epäilevä ja kyseleväinen. Eikä nuo ominaisuudet kai ole mitenkään vastakkaisia edes.

Ilmaston lämpeneminen ja erilaiset siihen liittyvät kauhuskenaariot mietityttävät. Samoin mietityttää mikä on totuus. Omalla luonnontieteellisellä osaamisella ja ymmärryksellä olen ihan hukassa.

Mediasta saamme laajasti lukea ihmisen toimillaan aiheuttamasta ilmaston lämpenemisestä. Monet ellei useimmat meistä ovat nähneet Al Goren elokuvan 'Epämiellyttävä totuus' Ja minkälaista taistelua käydään maailman pelastamiseksi ennustetulta katastrofilta. En siis viittaa linkeillä sellaiseen tietoon jota ympäristömme suorastaan pursuaa korville ja silmillemme koko ajan ja joka puolelta.

Mutta olen törmännyt aika mielenkiintoisiin tietoihin kun olen yrittänyt perehtyä myös kriittisiä ja vastakkaisia argumentteja esittäviin. Erittäin mielenkiintoista aineistoa löytyy fil.tri Boris “Boba” Winterhalterin netissä julkaisemista sivustoista. Tässä linkki Boris Winterhalterin kotisivuille. Lisäksi Winterhalter julkaisee blogia, jossa on myös asiaa liittyvää keskustelua. Hänellä on pari muutakin blogia mutta niiden päivitys on ollut aika harvaa. Joka tapauksessa Winterhalterin sivuilta ja siellä käydystä keskustelusta löytyy lukuisia mielenkiintoisia linkkejä. Minulta meni tuntikaupalla kun lueskelin niitä vain pintapuolisesti ja yritin perehtyä aiheeseen.

Mutta olen löytänyt tällaisetkin sivut. Vaikka minulla on kolme vanhinta lasta käynytkin joskus aikoinaan Rudolf Steiner koulua ja monelta osin suhtaudun Rudolf Steinerin ajatuksiin myönteisesti en ole kuitenkaan antroposofi. Muistan kuinka aikoinaan erään Steiner-koulun oppilaan isältä taisin kuulla ensimmäisen kerran ilmaisun 'valaistunut' kun puhuimme miten opettajissa on vannoutuneita, sanoisinko ihan fundamentalistisia antroposofeja ja sitten sellaisia 'tavallisempia'. En siis ole antroposofian 'valaisema' vaikka yritän antroposofiaankin suhtautua avoimella mielellä.

Mutta lukekaa itse ja muodostakaa omat käsityksenne. Ympäristöaihe on kutenkin meille kaikille hyvin tärkeä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti