25.3.2009

Barack Obama

Katsoin viime yönä Barack Obaman televisiopuhetta. Muistelen tänään jossain iltapäivälehdessä nähneeni puolustusvoiman komentajan lausunnon Barack Obaman karismasta.

Kyllä Barack Obamalla on karismaa. Kyllä nämä Suomen poliitikkojohtajat tuntuu vaisuilta ja epäuskottavilta kun vertaa. Kyllä siinä amerikkalaiset haastattelevat median edustajat saivat perusteltuja ja vaikuttavia vastauksia kysymyksiinsä. Ei ollut mitään Vanhasen tai Kataisen puheista paistavaa epävarmuutta.

Puhe ja koko kyselytilaisuus oli niin suggestiivinen että en päässyt nukkumaan kun oli pakko kuunnella ja katsella ihan loppuun asti.

4 kommenttia:

 1. Ei se Kataisen FANTASTISTA-puhe ollut mitenkään epävarma. Se oli vain nolo. Suunnattoman nolo.

  Mitä tulee Vanhaseen, niin olen melko varma siitä, että hän on älykkyydeltään korkeintaan keskitason ihminen. Ei siis kellokäyrän vasemmalla puolella, mutta ei myöskään oikealla. Sinänsä asiassa ei ole mitään pahaa, mutta jos maan johdossa on koulussa kehnosti menestynyt, kielitaidoton, vasenkätinen änkyttäjä (mikä viittaisi johonkin häiriöön aivojen rakenteessa) ja joka ei todennäköisesti ole ylimmässä desiilissä armeijan p-kokeissa (mihin viittaa puuttuva upseerinarvo), niin olisin melko huolissani maan tulevaisuudesta.

  Tämä ei ollut kannanottoa koulussa kehnosti menestyneisiin, kielitaidottomiin, vasenkätisiin änkyttäjiin, jotka ovat reservini aliupseereita.

  VastaaPoista
 2. Ehkä tuo sana epävarma ei ole ihan paras mahdollinen. Kun tuossa kirjoittelin muuta kirjoitusta niin tuli mieleen ilmaisu uskottava ja sen negaatio epäuskottava. Olisiko siinä ilmaisua?

  Koulussa kehnosti menestyneistä tule mieleen vaikkapa Sir Winston Churchill.

  Sivarina taidan kapteeni Sian arvoasteikossa kuulua täydellisiin luusereihin.

  Vai kompensoikohan kohtuullinen kielitaitoni ja oikeakätisyyteni tuota upseerinarvon ja jopa aliupseeriarvon puutetta.

  Vai olisiko muutama kenraali esi-isissä hivenen parantanut sotilaallisuusgeenejäni ;)

  Enkä änkytäkään. Tosin joskus on tutut havainneet minun puheessa niinku'ttavan täytesanoina mikä lienee taas tuonne miinuspuolelle kallistavaa.

  Tiedä sitten millä puolella tuota kellokäyrää on - mitä nyt välillä päässä kellot kilisee ;)

  VastaaPoista
 3. Luepa obaman "Unelmia isältäni". Kyllä hän osaa kirjoittaakin.

  VastaaPoista
 4. Katainen häviät tälle 6-0. Fantastista.

  Oikeesti. Katainen, se vaatii vain harjoittelua, mutta voi olla että et vaan osaa. Tai hanki parempi opettaja.

  VastaaPoista