31.3.2009

Miksi eropaketteja senioreille?

Eilinen Iltasanomat paljasti ainakin minulle jymyuutisen. Ja se uutinen selitti samalla miksi isot yritykset tarjoavat 57 v täyttäneille hyvältä näyttäviä eropaketteja. Korostan tässä sanaa "näyttävät".

Juuri kun YLE:n MOT oli esittänyt miten paljon Suomea paremmin keski-Euroopassa oli irtisanottavien taloudellinen yms suoja järjestetty. Niin saadaan seuraava shokkipaljastus.

Maanantaina 30.3. oli Iltasanomissa mielenkiintoinen paljastus joka selvitti lisää miksi Suomessa noita eropaketteja tarjotaan isoissa firmoissa eläkeikää lähestyville. Ne kun ovat niille halvempia kuin irtisanoa niitä ihmisiä. Jos nimittäin YT:ssä irtisanovat 57 v työntekijän jonka kuukausipalkka on vaikkapa 4000 euroa/kk eikä kyseinen henkilö saa enää työpaikkaa ja on työttömyyskorvauksella eläkeikään saakka. Meillä onkin keksitty niin hyvä kikka, että isoilla työnantajilla maksatetaan pitkittyneen työttömyyden ns lisäpäivä jos henkilö on itse irtisanoutunut "vapaaehtoisesti". IS:n mukaan kustannukset olisivat 70400 euroa työnantajalle jos irtisanotaan 57 v 4000 euroa/kk ansaitseva. Kyllä siinä on halvempaa maksaa 6 kk palkka bonuksena omasta irtisanoutumisesta.

Ihme ettei tällaista ole havaittu aikaisemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti