11.3.2009

Terve maalaisjärki amerikkalaisittain

Sain eilen työpaikalleni linkin joka vaikutti mielenkiintoiselta. Käväisin katsomassa ja kuuntelemassa ja tykästyin aivan mahdottomasti.

Suomen televisiossa esiintyy tällä hetkellä paraikaa maalaisjärki (tuli freudilainen erhekirjoitus ;) - tarkoitin maalaislääkäri Kiiminikinen. Ehdoton suosikkini. Törmäsin miehen maanmainioihin juttuihin jo kun hän puhui Ylen Jyväskylän alueradiossa. Ihastuttavaa. Tuollaisia lääkäreitä lisää. Joskus olen minäkin törmännyt tuollaisiin.

Näkee että heillä on intohimo omaan työhönsä. Itse kuulutan sellaista asennetta työhön. Ikävä että se asenne kuolee tai tapetaan hyvin usein nykyisessä työelämässä taitamattomien johtajien ohjauksessa. Mutta ilman sellaista asennetta ei synny huippusuorituksia on minun vakaa käsitykseni.

Mutta tuo amerikkalainen Practical Wisdom'ia käsittelevä luento jonka suomentaisin suomalaisella käsitteellä maalaisjärki. Linkki löytyy tässä. Barry Schwartz oli minulle entuudestaan tuntematon. Vaikka luento oli englanninkielinen sitä oli ainakin minun helppo seurata ja ymmärtää. Ja se oli niin mukaansa tempaavasti esitetty että istuin aivan kuin vangittuna kuuntelemassa ja katselemassa enkä malttanut keskeyttää.

Suosittelen lämpimästi jos on kiinnostunut työelämästä, sen ilmapiiristä, tuottavuudesta, tehtävänkuvauksista tai johtamisesta tai ylipäänsä vain mistä tahansa ihmisenä olemisesta. Kuuntele ja katsele. Hieno juttu.

2 kommenttia:

  1. Sanon vain, että oli erinomainen esitelmä. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos vihjeestä, hyvä esitys! Toinen tunnustusta saanut esitys TEDTalks -sarjassa kertoo ihmiskunnan kehityksestä 60-luvulta, otsakkeella "Hans Rosling: No more boring data"
    http://www.ted.com

    KTB

    VastaaPoista