28.3.2009

Humanitaarinen maahanmuutto ja turvapaikan hakijat

Tätä on jotenkin surullista kirjoittaa, Vaikka mitenkä ymmärrän maailman hätää, aitoja pakolaisia jne niin yhtä asiaa en kyllä ymmärrä.

Me olemme EU:ssa solmineet ns Dublinin sopimuksen. Sopimus on ihan selvä:

"Mutta turvaa saa hakea vain yhdestä maasta: siitä, johon ensimmäisenä Euroopassa tulee. Jos turvapaikanhakija jatkaa matkaa muualle, hänet voidaan heti palauttaa tähän tulomaahan. Tulomaa voidaan jäljittää, vaikkei ihminen sitä itse kertoisikaan, koska jokaisesta tulijasta otetaan sormenjälki, joka tallennetaan Eurodac-tiedostoon, ja ne tiedot ovat kaikkien EU-maiden viranomaisten käytössä."


Ainakin minä olen lukenut lehdistä lukuisien turvapaikanhakijoiden itse kertoneen tulleensa vaikkapa ruotsinlaivalla Suomeen.

Miksi meidän viranomaiset eivät palauta heitä Suomesta Ruotsiin hakemaan sieltä sitä turvapaikkaa? Tai jos kyse on noista useammassa EU-maassa käyneestä "turvapaikka-shoppaajasta" miksei palauteta heitä sinne alkuperäiseen tulomaahan noiden Eurodac-sormenjälkien perusteella.

Vai onko meidän viranomaisilla liikaa rahaa? Vai onko meidän viranomaiset kerta kaikkiaan vain hyväuskoisia hölmöjä?


Alkaa hiukan tuntua että kohta minuakin em arvostelun perusteella aletaan väittää rasistiksi ja että potisin jotain xenofobiaa. En ole rasisti enkä pode xenofobiaa. Fundamentalistiseen islamiin myönnän suhtautuvani faktoihin perustuvalla epäilyllä - eikä sitä edustava islamin maailma ole mikään pieni. Saman kaltaista epäilyä tunnen myös eräisiin kristittyjen suuntauksiin. Vältin käyttämästä sanaa epäluulo, koska siihen sisältyy tuollainen luulemisen sivumerkitys. Minä en luule.

2 kommenttia:

  1. Virallinen totuus on, että maahanmuutto on ihanaa, luonnollista ja väistämätöntä. Harva uskaltaa vängätä vastaan, sillä rasistikorttia media ja elitti käyttää häikäilemättömästi. Humanitaarinen maahanmuutto on lopetettava heti. Muutos 2011 -puoluehanke on ainoa taho, joka aikoo tehdä asialle jotain. Mene muutos2011.fi sivuille, tulosta ja allekirjoita kannattajakortti. Levitä sanaa!

    VastaaPoista
  2. Suhtaudun sympatialla siihen että ihmiset yrittävät tehdä asialle jotain. Mutta suhtaudun epäilevästi strategiaan että asian ympärille perustetaan yhden asian puolue. Toisaalta ymmärrän kansalaisten täydellisen turhautumisen johonkin "kukkahattutäti" Thorsinkin toilailuihin - kalliiksi tulee meille muutenkin konkurssikypsän maan kansalaisille.

    Mutta se on selvä että tuollaisen puolueen perustaminen ja esillä olo taatusti synnyttää virkistäytymistä perinteisissä puolueissa.

    VastaaPoista