21.3.2009

Inspiraatiolla vai perspiraatiolla?

En muista kuka kirjailija tuon kuolemattoman lauseen takana on. Mutta on varmaan oikeassa. Työkseen kirjoittaminen on kovaa työtä ja kirjoittamaan on asettauduttava joka päivä säännöllisesti ja sitten vain hikoiltava että tekstiä syntyisi. Ei siinä auta sellaista luksusta kuin inspiraatiota odottaa.

Minun kaltainen blogiaan amatöörinä kirjoittava voi sallia itselleen sellaisen luksuksen että odottaa jotain sopivaa inspiraatiota. Kirjoitin joskus erääseen alani ammattilehteen säännöllisesti kolumnia niin siihen ei kyllä passannut odottaa inspiraatiota. Onneksi lehden numeroita ilmestyi vain 1 kpl kuukaudessa niin aina löytyi ajankohtaisia aiheita.

Nykyään kirjoitan aika vähän julkisesti ammattiasioista. Syynä ei ole etteikö olisi aiheita, päinvastoin. Mutta palkkatyössä kun olen niin on säännösteltävä kirjoittamisiaan julkisiin ja poliittisesti korrekteihin aiheisiin.

Sain kyllä muistutuksen kirjoittamisen säännöllisyydestä kun eräs ammattitiedottaja ja nettisivustoja maksua vastaan asiakkailleen suunnitteleva ja konseptoiva konsultti kertoi tutkimusten mukaan surffailevien mielenkiinnon hiipuvan jos et päivitä blogiasi säännöllisesti.

Mutta tuollaisten epäsäännöllisesti päivittyvien sivujen seurantaankin on keksitty oivallinen lääke eli RSS-syöte. Löytyy täältä blogistani vasemmassa reunassa Tilaa-sanan alta valmiit linkit.

RSS-syötteiden seuraaminen onnistuu nykyään selaimilla (itse käytän selaimena Firefoxia), monilla sähköpostiohjelmilla (itse käytän pääasiassa Thunderbirdiä RSS syötteiden seuraamiseen) mutta löytyy myös aivan erillisiä lukijaohjelmia. Lukijaohjelmista minä olen pitänyt ehdottomasti parhaimpana eestiläistä Feedreaderiä. Uusimmassa version 3.13 asennuspaketissa on valittavissa käyttökieleksi myös suomi.

Ja on kätevää. Kun luen sähköpostejani näen samalla mihin seuraamillani sivustoilla on tullut uutta lukematonta sisältöä ja näen otsikot kertasilmäyksellä.

Jos et vielä käytä niin suosittelen kokeilemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti