14.3.2014

Pussy Riot - tyttömielenosoitus

Olen ehkä jotenkin jälkiherännäinen kun vasta nyt kirjoitan jotain tuosta Pussy Riot performanssista. Mutta vasta nyt kun olen lukenut viikkokaupalla Putininin demonisointia on jotkut asiat jo alkaneet suorastaan kuvottaa.

Tänään tuli vain yhtäkkiä taas jossain Putin kritiikissä esiin tuo Pussy Riot ryhmä. Jotenkin yhtäkkiä tuli mieleeni visio mitä tapahtuisi Suomessa vastaavassa tilanteessa.

Ajatelkaa, että joku vähäpukeinen tyttöbändi tunkeutuisi Helsingin tuomiokirkkoon ja ryhtyisi laulamaan tasavallan presidentti Sauli Niinistöä halveksivaa laulua ja tanssimaan riettaasti alttarilla. Tai ajatelkaa, että sama temppu tehtäisiin johonkin islamilaiseen moskeijaan.

Veikkaan, että poliisit tulisivat paikalle, media tuomitsisi ja todennäköisesti myös tuomioistuimessa tulisi rapsut.

Mutta mediassa tuo Pussy Riot ryhmän "vaino" esitetään jotenkin tuomittavana sananvapauden loukkauksena. Tytöthän olivat vain kertomansa kotimaansa epäkohdista ja halusivat maksimaalista julkisuutta. Eihän siinä voi olla mitään pahaa kun oli kyse kuitenkin pahuuden yhteiskunnan arvostelusta.

Vaikka kuinka tuota vertausta päässäni mietiskelin en huomaa, että siinä olisi mitään kohtuutonta. Mitä todella Suomessa olisi tapahtunut vastaavassa tilanteessa?
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti