7.3.2014

Tuore kohututkimus perheväkivallasta

Minua jäi mietityttämään tuosta tutkimuksesta muutama asia. Olen ryhtynyt viime vuosina seuraamaan sekä nais- että miesliikettä. Lukumääräisesti naisliike jyrää miesliikkeen  kevyesti. Miesliike on kuin vain joku omituinen eksoottinen vähemmistö.

No niin. Yle hehkutti tuota tutkimusta tietenkin kovasti. Olihan tutkimus iso ja arvovaltainen. Toimeenpanijana Suomessa käytännössä naisliikkeen hallitsema ja valtiovallan rahoittama ja pystyssä pitämä Ihmisoikeusliitto. Kun liiton sivuja ollaan uusimassa löytyy enemmän tietoa Wikipediasta. Kun olen ollut vuosikymmeniä kiinnostunut kansainvälisistä ihmisoikeuksista yritin joskus takavuosina liittyä tuohon yhdistykseen mutta havaitsin, ettei minua hyväksytty jäseneksi - olinhan julkisuudessa esittänyt muutamia puheenvuoroja, joissa epäilin oliko Suomi ollenkaan oikeusvaltio sanan varsinaisessa merkityksessä.

Ja olen täällä blogissa myös muutaman kerran arvostellut yhdistystä. Useita kertoja v 2009 (1,2 ja 3) ja kerran v 2011 . Kirjoituksistani huomaa kyllä mistä kritisoin yhdistystä. Siellä hyväksytään vain poliittisesti korrektit aiheet keskustelujen aiheeksi.

Nyt tämä tuore Euroopan laajuinen tutkimus iskee aivan hulvattomasti suomalaista miestä. Pelkkiä edesvastuuttomia raakalaisia kun saamme näinkin isossa ja arvovaltaisessa tutkimuksessa huonoimmat arvosanat kaikista 28 maasta jotka olivat tutkimuskohteina.

Minua jäi kiinnostamaan minkälaista otantaa tuossa tutkimuksessa oli käytetty. Otanta oli omalla tavallaan hyvin monimutkainen, monin tavoin ohjailtu. Mainostettiinhan sitä monilla LGBT nettisivustoilla kun tarkoitus oli saada myös erilaisten sukupuolisten vähemmistöjen näkökammat esiin.  Ja kustakin maasta oli otettu n 1500 vastaajaa. Suomen arveluttava ykköstila erosi lähimmistä muista kärkimaista niin vähän, että lähes kaikki erot mahtuivat tutkimuksen virhemarginaaliin. Jos olet kiinnostunut löytyy tutkimuksesta aineistoa vaikka miten paljon täältä.

Virhemarginaalit ovat tutkimuksen eri kohdissa ja eri maissa pienimmilläänkin + - 3%,  joten tutkimuksen numeroarvoihin ja niistä tehtäviin johtopäätöksiin kannattaa suhtautua erittäin suurella varauksella. Pitäisi taas tukistaa toimittajia ja Ihmisoikeusliiton tutkimuspäällikköä, mutta hän taitaakin olla vain kovin tohkeissaan kun saa omaa maailmankuvaa vastaavia arvioita suomalaisista miehistä varsinaisista tosi sioista.

Toinen samanlainen aivan jo vastenmieliselle kuulostava tuore uutinen on jokavuotinen paljastus miten naisten palkat ovat miesten palkkoja pienemmät. Tänä vuonna en sentään ole ainakaan mediassa nähnyt toistettavan sitä iänikuista "Naisen euro on vain 82 senttiä" jota Tarja Halonenkin presidenttiaikanaan toisteli säännöllisesti. Ei kai enää kehdata kun tutkija Pauli Sumanen on sen niin monta kertaa ampunut perusteellisilla tutkimuksillaan alas. Tässä on Pauli Sumasen toinen sivusto. Toden totta. Pauli Sumanenkin vahvistaa, että naiset ovat ansainneet miehiä vähemmän. Jokainen voi sitten oman mielensä mukaan vääntää sen ajatukseksi, että naiset saavat samasta työstä ja työmäärästä miehiä vähemmän palkkaa.

Tulee mieheen kun eräs pikaruokaketju mainostaa "syö tuoretta" niin jostain kummasta syystä minäkin väänsin sen ajatuksissani ensimmäiseksi, että "syö terveellisesti".

1 kommentti: