31.10.2008

Maahanmuuttaja- ja monikulttuurisuus keskustelu

Näyttää siltä että melkoiseen ampiaispesään on perussuomalaisten vaalivoitto sohaissut.

Olen lueskellut Jussi Halla-ahon Scripta blogia. Kun lukee kirjoituksia huomaa että Halla-aho on väitellyt tohtori ja tiedemies. Argumentaatio on sen verran loogista ja perusteellista.

Kun katselin A-Talk lähetystä 30.10.2008 jäi kyllä mietityttämään minkälainen on keskustelun taso. Ja sääliksi kävi toimittajaa ja haastateltua maahanmuuttoministeri Astrid Thorsia. Astrid Thors puhui pelkästään työperäisestä maahanmuutosta ja unohti kokonaan sanallakaan mainita mitään erilaisista muista maahan tulleista milloin lapsiturvapaikanhakijat, milloin kerjäläiset yms.

Ja kyllä Humanisti-lehden päätoimittajakin vaikutti aika avuttomalta kun piti viitata jopa Halla-ahon ampumaharrastukseen kuin sillä olisi itse asian kanssa jotain tekemistä.

Eikä Suomen Sisu nimistäkin järjestöä edustaneet mitenkään kovin taitavasti kantojaan puolustelleet. Paremmin he kuitenkin esiintyivät kuin lähes aggressiivisesti esiintyneet toimittaja ja Humanisti-lehden päätoimittaja Niemelä.

Maahanmuuttajia ja Keskustapuolueen nuoria edustanut Abdirahim Hussein vaikutti eniten kohtuullisen kiihkottomalta sekä taitavalta keskustelijalta. Hän kyllä edusti kunnialla myös omaa maahanmuuttajataustaryhmäänsä.

Ei ihme että Halla-aho onkin eilen kirjoittanut ohjelmasta sekä blogissaan että lähettänyt anteeksipyyntövaatimuksensa myös Yleisradiolle. Suomi24 keskusteluissa on harvoin mitään älyllisesti kovin vakuuttavaa mutta tässä on yksi asiaan liittyvä hyvä puheenvuoro.

Sinänsä kun katselin Suomen Sisu nimisen järjestön nettisivuja niin joudun kyllä hiukan kavahtamaan esimerkiksi tällaista Googlen hakukoneella löytyvää tekstiä:

Suomen Sisu

Vastustaa kansojen sekoittamista luonnottomalla tavalla keskenään.
www.suomensisu.org/ - 29k - Välimuistissa - Samankaltaisia sivuja


Kyllä minullakin valitettavasti tulee mieleen tuosta sanonnasta Hitlerin Saksan arjalaiset rotuopit. Eiliset Suomen Sisun keskustelijat väittivät tuon tekstin tulleen poistetuksi nettisivuilta mutta kyllä Google tuon vielä tänään antoi hakutuloksissa vaikka sitä ei suoraan nettisivuilta ollutkaan luettavissa ilmeisesti enää.

Luen tri Halla-ahon hyvin argumentoituja kirjoituksia mielenkiinnolla. Hänen minun mielestäni asiallisista kirjoituksista ei tuollaisia rodunjalostus ajatuksia löydy.

Mutta Suomen Sisun mahdollisia rodunjalostusajatuksia vierastan jos nyt tuolla ilmaisulla "kansojen sekoittamisesta" jotain sellaista yritetään ajaa takaa.

Mutta hyvä että asioista aletaan keskustella niiden oikeilla nimityksillä. Kyllä se on perussuomalaisten ison vaalivoiton ansioita. Onneksi Perussuomalaiset puolue ei sittenkään ole ihan sama kuin Suomen Sisu niminen järjestö. Vaikka avoin keskustelu näyttää vastenmieliseltä maahanmuuttaja- ja monikulttuurisuusmyönteisille vaikuttajatahoille niin hyvä että asioista aletaan keskustella ja ihan niiden oikeilla nimillä. Ja mielellään myös viileän analyyttisesti myös eri mieltä olevia kuunnellen. Näyttää vain erilaiset rasismi- tai ksenofobia-poltinmerkkileimakirveet olevan tunnekuohuissa älyllisintä mihin maahanmuuttaja- ja monikulttuurisuusmyönteiset tällä hetkellä kykenevät. Ja media tuntuu aika kritiikittömästi myötäilevän.

Vihreiden Osmo Soininvaara heräsi kuitenkin heti vaalien jälkeen ja hänen blogissaan on sentään älyllisiä kirjoituksia maahanmuuttaja- ja monikulttuurisuusasiasta.

A-Talkista jäi aika ikävä maku suuhun kun sitä mediakriittisesti tarkasteli. Toivoisi asiaohjelmilta ja toimittajilta korkeampaa tasoa. Aivan liian selvästi näki heti alussa toimittajan valmiiksi ottaman ennakkoasenteen. Sen sijaan että olisi todella yrittänyt analyyttisesti käsitellä aihepiiriä tuli enemmän mieleen että tässä oli kyse julkisesta mestauksesta eikä mistään asiaohjelmasta.

2 kommenttia:

  1. KT:lle: Kyllä minä ammattilaisena arvasin että se oli vahingossa jäänyt tuonne Googlella löytyväksi vaikka se oli sieltä sivuilta poistettu.

    Mutta ilmaisu on silti hiukan epäilyttävä.

    VastaaPoista