12.3.2009

YyTeet saatiin päätökseen

Oli toisen kerran elämässäni YT-neuvotteluissa. Molemmilla kerroilla olen edustanut yhtä henkilöstöryhmää. Masentavaa puuhaa vaikka minun edustamani henkilöstö selvisi tällä kertaa irtisanomisilta. En puutu tarkemmin yksityiskohtiin koska en pidä tätä oikeana foorumi keskustella asiasta tämän tarkemmin.

Oli vain mielenkiintoinen yhteensattuma että kun YT:n päätöskokous pidettiin edellisenä päivänä niin seuraavana päivänä aamulla soittaa erään ammattijärjestön juristi. Hän kertoo että he ovat juuri menemässä käräjäoikeuden valmisteluistuntoon. Kaksi vuotta aiemmin käydyn YT:n jäljiltä tapahtui minunkin mielestäni selvästi laiton irtisanominen minun edustamassani henkilöstöryhmässä.

Siinä sitten palautui mieleen toinenkin irtisanomistapaus jonka ammattiyhdistyksen juristi oli ottanut hoitoonsa. Sain illalla kaverin kiinni puhelimella. Kiva oli kuulla äänestä kuulla että oli pitkän työttömyyskauden jälkeen kuitenkin työllistynyt vaikkakin entistä pienemmällä palkalla. Sekin tapaus ilmeisesti oli menossa käräjille ja vaikutti aika selvältä sekin.

Sitä en ymmärrä miksi näitä YT:eitä hoitavat johtajat eivät osaa hoitaa niitä korrektisti ja lainmukaisesti jolloin säästyisivät näiltä valtavilta täysin turhilta korvauksilta.

Yksikin kaveri vei juristinsa kanssa YT:ssä tapahtuneen irtisanomisensa käräjille. Aivan loppumetreillä käräjäoikeudessa olikin työnantaja sitten valmis sovintoon. Kaverin suu saatiin sovintosopimuksella suljettua eikä juttua päästy lukemaan iltapäivälehdistä. Mutta heti sovinnon synnyttyä kaveri osti itselleen uuden Harley Davidson moottoripyörän ja ajelle sillä nautiskellen ja myhäillen. Eikä kukaan ihmettele kuka sen moottoripyörän oikeasti joutui maksamaan.

Irvokasta on että nämä kaikki maksut ovat suoraan vähentäneet sitä taloudellista hyötyä mitä YT:ssä lähdettiin hakemaan. Mutta kun tällaiset palkkajohtajat touhuavat toisten rahoille heille tällaiset asiat ovat vain ikäviä pieniä arvovaltatappioita.

Ikävintä näissä on että kyse on tosijutuista.

2 kommenttia:

 1. Ironmistress kirjoittaa sinua kiinnostavasta aiheesta täällä.

  VastaaPoista
 2. KT: Kiitos linkistä. Lukaisin ensin nopeasti ja totesin että asiaa kirjoittaa. Kirjoitti hyvin perusteellisesti asiasta. Laitoin linkin talteen. Kiinnostuneiden kannattaa lukea.

  Minä kirjoitin vähemmän perusteellisesti
  http://granpaigor.blogspot.com/2007/08/ihmisten-tyypitys.html

  Mutta koko Myers-Briggs järjestelmä on tehnyt minuun ainakin vaikutuksen. Se on minulle selittänyt yllättävän monta tapausta jotka aikaisemmin panin epämääräisemmin pelkän hyvän tai huonon henkilökemian tilille.

  VastaaPoista