19.4.2011

Kokoomuksen presidenttiehdokas?

Presidenttiehdokkaan asettamisen luulisi olevan helppoa kokoomukselaisille. Kaikkien aikojen menestyksekkäin ääniharava eduskuntavaaleissa oli v 2007 Sauli Niinistö yli 60000 äänellä. Jos Sauli Niinistöä ei jostain syystä enää sattuisi vaalikamppailu presidentinvirkaan kiinnostamaan niin nyt on toinen lähes yhtä messiaanisesti palvottu kokoomukselainen. Yli 40000 ääntä eduskuntavaaleissa 2011 saanut ulkoministeri Alexander Stubb. Sujuvapuheinen, kaksikielinen ja muutenkin kielitaitoinen, hyvin koulutettu ja vaikuttaa lähes teflonpintaiselta. Eräs ainakin aikaisemmin kokoomukselainen tuttavani panetteli viimeisen vuoden aikana jatkuvasti Timo Soinia käyttäen messiaaninen attribuuttia. Tykästyin tuohon nimitykseen kun se aika hyvin kuvaa sokeaa palvontaa. Kyllä minä yritin hänelle joskus esittää, että eikös Sauli Niinistön palvonta vaikuttanut hiukan samanlaiselta mutta se oli kai hänen mielestään eri asia.

Alex Stubb on lähes liian hyvää voidakseen olla totta on minun käsitykseni. Voi toki olla että olen vain ennakkoluuloinen kun uskon että siinä olisi mies joka vie meidät varmasti NATO:on ja se hiukan värittää näkemystäni.

Jos rinnalle tarjotaan presidentiksi vihreiden Pekka Haavistoa niin kyllä Niinistö tai Stubb kummatkin peittoaisivat kilpailijansa. En usko että suomalaiset olisivat niin ennakkoluulottomia että vaaleissa äänestäisivät parisuhteen miehen kanssa rekisteröineen miespresidentin. Minulle presidentin seksuaalinen suuntautuneisuus on aika yhdentekevä mutta en pidä Pekka Haavistoa muutenkaan sopivana. Timo Soiniakin tunnutaan palvovan kovastia kannattajien toimesta mutta jää nähtäväksi miten hyvin hän osakkeensa hoitaa nyt saavutetun jytky voiton jälkeen. Ääniähän oli enemmän kuin Stubbilla.

Huomaan taas, että alan näköjään minäkin kirjoitella mietteitä joistain politiikan ilmiöistä.

1 kommentti:

  1. Hommahan (pun intended) menee näin: Soini asettuu presidenttiehdokkaaksi samoin kuin Stubb. Toisella kierroksella Stubb voittaa ja Soini on näin pelannut yhden ääniharavan syrjään pois persujen jatkomenestykseltä.

    VastaaPoista