18.4.2011

Jytky tuli!

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soinin lanseeraama sana 'jytky' oli niin hauska että oli pakko laittaa otsikkoon. Aikamoinen saavutus, vaikka on hiukan kepu, kokoomus ja vihreät avittaneet eli ihan omin voimin eivät kokonaan saaneet aikaan.

Vaikka perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokkaina olleet tuttavani eri puolilla Suomea olivat saaneet hyvin ääniä niin kukaan heistä ei tullut valituksi. Ikävää. Aikamoista että heitä oli useita, tuttuja ainakin 4 henkeä kolmesta eri vaalipiiristä enkä minä edes kuulu perussuomalaisiin!

Tästä vaalivoitosta huomaa, että saadaan suomalaisetkin barrikadeille kun heitä riittävästi ärsytetään. Eiköhän nuo muiden EU-maiden tukeminen meidän ottamalla velkarahalla ja lähes holtittoman maahanmuuton mahdollistaminen 'monikulttuurisuuden saavuttamiseksi ole olleet riittäviä ärsyttämään. Olen minäkin kirjoittanut aiheista työperäinen maahanmuutto, maahanmuuttaja- ja monikulttuurisuuskeskustelusta ja maahanmuuttajina esiintyvistä ns avainlapsistakin. Hiukan olen sivunnut noissa kirjoituksissani myös rasismia, jota olen joskus lukenut samoissa yhteyksissä. En minä sentään ihan sokea ole.

Minua hiukan häiritsee pari asiaa: suomalais-kansallisessa uhossa ruotsinkielen asemaa toisena kansalliskielenä halutaan romuttaa. Sellainen käsitys minulle on jäänyt ja satun olemaan tuon 'pakkoruotsin' kannattaja kuten 'pakkomatematiikan' jne. Ja Timo Soini pitää kotikaupunkiani Kauniaista jonain 'vapaamatkustajana' vaikka en ymmärrä mistä syystä. Hän haluaa ilmeisesti sulauttaa velattoman Kauniaisen velkaiseen Espooseen. Minä taas en 'itsekkäästi' halua kohtuullisen hyvin toimivaa terveyskeskustamme sulautettavaksi Espoon järkyttäviin terveyskeskuksiin.

Yhdessä ainoassa Espoon terveyskeskuksessa sain hyvää palvelua kun siellä oli lääkärinä televisiosta tutun maalaislääkäri Kiminkisen oloinen lääkäri. Lääkäri josta suorastaan huokui ammatille omistautuminen minkä hän myös avoimesti myönsikin. Lääkärissä ei ollut minkäänlaisia leipääntymisen merkkejä jo pitkään jatkuneesta urasta huolimatta ja hän vielä kertoikin pitävänsä terveyskeskuslääkärin työstä koska se on niin antoisaa. Hänen sanojensa mukaan siinä näkyy koko elämän kirjo. Vaimollani oli aivan samat kokemukset samaisesta lääkäristä. Pitää ihan mainita lääkärin nimikin: Juha Korhonen. Loistava lääkäri.

Mutta se siitä. Suomessa on tapahtunut aikamoinen poliittinen mullistus. Kun seuraan ulkomaisia medioitakin jonkin verran niin hiukan häiritsee, että perussuomalaiset on leimattu ulkomaillakin äärioikeistolaisiksi xenofoobisiksi rasisteiksi. Vaikka miten tarkkaan olen ajatuksellakin lukenut eduskuntaan päässeen maahanmuuttokriittisen tohtori Jussi Halla-ahon kaikki yli 300 blogikirjoitusta en ole niissä havainnut en rasismia enkä xenofobiaa. Meidän suomalaisista huonoista käytännöistä siellä on paljastettu räikeitä esimerkkejä - eli se on siltä osin maahanmuuttokriittinen. Islamin uskontoon siellä suhtaudutaan myös kriittisesti. Mutta sellaisia kirjoituksia löytyy myös minunkin blogistani: antisemitismistä ja islamofobiasta ja islamin suhteesta pedofiliaan. Viimeksimainitussa kirjoituksessa esitetyt asiat ovat tulleet aikamoisena yllätyksenä monelle tutulleni, jotka olivat kuvitelleet kyseessä olleen jostain 1500 vuotta vanhoista jutuista eikä 1980-luvulla arvostetun ajatollahin avoimesti julistamasta islamin uskonnollisista säännöistä. Kovin ovat kaukana suomalaisen professori Hämeen-Anttilan islamin pelkästään myönteisiin puoliin keskittyvistä kirjoituksista. Hän kyllä tunnustaakin Wikipedian sivulla, josta seuraava lainaus:

"Hän on esiintynyt 2000-luvun alusta alkaen tiedotusvälineissä suosittuna asiantuntijana alaansa liittyvissä kysymyksissä, ja hän on sanonut haluavansa korostaa islamin myönteisiä puolia, koska katsoo negatiivisten asioiden tulevan esiin omalla painollaan"

Voiko tiedemies enää tuon 'objektiivisemmin' toimia! Kyllä siinä professoriutta jo väärinkäytetään propagandan palveluksessa.

6 kommenttia:

 1. Huvitti kyllä itseänikin tuo aamuinen radiouutinen, jonka mukaan Suomessa valtaan nousi äärioikeistolainen nationalistipuolue...

  Vielä hauskempi oli portugalilainen lehti, joka muistutti Portugalin antaneen Suomeen Talvisodassa vilttejä, ja nyt kun he tarvivat apua, Suomi ei anna... Ristus...

  VastaaPoista
 2. KT: Joku väänsikin eilen illalla vitsin kun puhuttiin sinipunasta, jonka yhtenä osana olisi perussuomalaiset:

  Onko persut sitten sinisiä vain punaisia?

  VastaaPoista
 3. KT: Lisäksi tulee mieleeni mistä ulkomaiset toimittajat saavat käsityksensä äärioikeistolaisuudesta tai rasistisuudesta? Onkohan joku suomalainen taho sitä heille esivalmistellen tarjoilemassa?

  VastaaPoista
 4. Taisi Sauli Niinistö todeta, että vaalivalvojaisten kuvamateriaalin mukaan se olisi sini-puna-sini -hallitus. Ja jos Pravda linkutti sinipunaniska -vitseineen heti aamusta.

  Näytti Sauli Niinistö muuten hetki sitten todenneen, että nyt Suomen olisi hyvä kiristää Portugalin lainapaketista itselleen paremmat ehdot.

  VastaaPoista
 5. Tässä 2kg Jytkyä!.. ;)

  http://www.youtube.com/watch?v=IT06siITu0Q&feature=player_embedded#at=24

  VastaaPoista
 6. Ilja: Näin tuon Jytky-videon jo aikaisemmin. Nyt hekottelin uudestaan sen tiimoilla. Hauska video.

  VastaaPoista