8.4.2011

Television ruokaohjelmista

Televisio on mennyt ihan höperöksi. Ensin alkoi joka kanavalta tulla reality-ohjelmia ja sitten niiden moninkertaisia uusintoja. Ihan hyvä että uusitaan eri vuorokaudenaikoihin mutta jälkeenpäin ohjelmia näyttävä Yle-Areena tekee nekin tarpeettomaksi. Ja nauhoittavia ja helppokäyttöisiäkin digibokseja löytyy kaupoista pilvin pimein.

Kokkiohjelmille on käymässä sama inflaatio. Joka kanavalta ja vaikka mihin aikaan on tulossa erilailla kokkaamiseen liittyvää ohjelmaa ja kilpailua jne. Ruoan laitto on ihan mielenkiintoinen ja kiva aihe ja varmasti hyvä kun samaan aikaan ruokakaupat kilpailevat teollisesti valmistettujen puolivalmisteiden ja einesten määrällä.

Mutta erityisesti on minuun ainakin tehnyt suuren vaikutuksen Jamie Oliver nimisen kokin ohjelmasarja, jossa hän taistelee englantilaisen kouluruokailun puolesta, että siellä siirryttäisiin kaikenlaisten teollisten puolivalmisteiden ja roskaruoan sijaan rakentamaan ruoat alusta pitäen laadukkaista raaka-aineista.

Kävin itse 8 vuotta koulua, jossa oli oma keittiö ja ruoat tehtiin siellä aidoista raaka-aineista oman väen toimesta. Näin jälkeenpäin on annettava suuri tunnustus tuollaisesta.

Muutenkin Jamie Oliverilla tuntuu olevan johtajana ainulaatuista karismaa ja leadership taitoa. Osa siitä johtuu varmaankin siitä, että hän ilmeisesti osaa heittäytyä ajamaansa asiaan uskottavalla tavalla eikä vain pöyhistele omia höyheniään.

Kun olen kertonut tutuilleni pitäväni erityisesti Jamie Oliverin ruokaohjelmista ovat useimmat olleet kanssani samaa mieltä. Charmantti kaveri tuo Jamie.

On meillä Suomessakin karismaattisia tv-kokkeja. Ensimmäisenä tulee mieleen Jaakko kokki Kolmonen. Uskon että hänen ruokaohjelmansa on tehnyt meihin moniin lähtemättömän vaikutuksen.

Lähtemättömän vaikutuksen on minuun tehnyt huippukokki Hans Välimäen suorasukainen lausunto televisiossa suomalaisen ruoan luonnollisuudesta ja puhtaudesta. Hänen mielestään juttu oli hölyn pölyä. Ei ihme että kaveria näkyy aika vähän televisiossa ja olihan ihan viime päivinä lehdissä juttua miten hänen puheitaan oli jouduttu jossain kokkikilpailuohjelmassa sensuroimaan. Hän taitaakin keskittyä enemmän kahden Michelin tähden ravintolansa johtamiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti