21.4.2011

Perheenyhdistäminen

Tutkailin mielenkiinnosta maahanmuuttoviraston nettisivuja. Syynä oli, että kovin ristiriitaista tietoa on liikkeellä niin oletin että asiaa hoitavien viranomaisten sivuilta löytyy faktoja.

Ja löytyihän niitä faktoja. Mutta tulkkaamisessa oli heti omat ongelmansa.

Huhtikuussa 2011 päätöstä perhesidehakemukseen odottaa noin 4000 tapausta. Jos olen oikein ymmärtänyt kyse on 4000 hakemuksesta - ei siis 4000 henkilöstä - eli kyseessä on varmaankin moninkertainen henkilömäärä.

Ihmeellistä oli, että tuolla maahanmuuttoviraston sivulla oli huomautus:

"Huom! Hakemusmäärässä eivät ole mukana Somalian kansalaisten perhesidehakemukset."

Mitähän tuo nyt sitten tarkoittaa?

Maahanmuuuttoviraston sivustolta löytyi toinenkin perhesidehakemuksien lukumäärää täydentävä sivu: somalialaisten perhesidehakemusten käsittelytilanne.

Eli Suomessa asuvilta Somalian kansalaisilta on sisällä 5800 hakemusta. Suomen kansalaisuuden saaneiden somalialaisten hakemukset sisältyvät ilmeisesti tuohon edelliseen lukuun 4000 hakemusta? Yhteenlaskettuina perheenyhdistämishakemuksia on siis melkein 10000 tapausta. Joista pitkälti yli puolella somalialaistausta.

Monessa uutisessa on kerrottu kasvattilapsien määrän lisääntyneen perheenyhdistämishakemuksissa räjähdysmäisesti erityisesti somalialaisilla. Samoin on monessa uutisessa esitetty että somalialaisten perheiden yhdistämisessä on perhekoko paljon suomalaista suurempi. Ja huhujen mukaan kasvattilapset alkavat itse oleskeluluvan saatuaan yhdistyä sitten oikeisiin biologisiin vanhempiinsa.

Eli nuo 10000 hakemusta on kerrottava jollain perhekoko-kertoimella jotta päästäisiin maahanmuuttoa odottavien henkilöiden lukumäärään. Vaikka periaatteessa perheenyhdistämistä hakevan on kyettävä elättämään itsensä ja tänne tulevan perheensä niin lakiin jätettiin kuitenkin tarvittaessa säännöksen mitätöiviä porsaanreikiä.

Maahan tuotavien perheenjäsenten matkat korvataan edelleen valtion varoista käsitykseni mukaan. Aikamoinen matkatoimisto tuollaisesta syntyy jos 30000-50000 henkilö tuodaan Suomeen perheenjäsenenä.

Sitä tietoa en löytänyt kuinka suuri osa perheenyhdistämishakemuksista hyväksytään. Maahanmuuttoviraston sivulta löytyi vain tieto että perheenyhdistämishakemusten määrä on viime aikoina kovasti lisääntynyt.

Ei minulla mitään maahanmuuttokriittistä 'missiota' ole. Kiinnosti vain saada selville missä piilee totuus ja missä totuutta tarkoitushakuisesti mahdollisesti peitetään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti