21.4.2011

Minä olen sekarotuinen

Sattui silmiini vanha blogikirjoitukseni maahanmuuttaja- ja monikulttuurisuuskeskustelusta. Kun Perussuomalainen puolue sai isoksi Jytkyksi kutsumansa vaalivoiton kirjoitin siitä. Jos luet kirjoitukseni havaitset että minäkin kuuluun ns maahanmuuttokriittisiin.

Olen seuranut jo vuosia nyt eduskuntaan huimalla äänimäärällä päässeen perussuomalaisen FT Jussi Halla-ahon Scripta nettisivustoa. Olen lukenut kaikki siellä olevat 305 (tällä hetkellä) kirjoitusta. Missään sivustolla olevassa kirjoituksessa en ole löytänyt rotuvihaa (=rasismia) tai muukalaispelkoa (=ksenofobiaa). Kun siellä käytiin ennen Hommaforum keskustelupalstan perustamista vilkasta keskustelua oli sinne lipsahtanut tuollaistakin. Jossain puheenvuoroissa oli viittauksia Suomen Sisu nimiseen järjestöön. Kävin tutustumassa heidänkin sivuihinsa. Kun aika moni maahanmuuttokriittinen älykkäältä vaikuttava henkilö tuntui olevan Suomen Sisu nimisen järjestön jäsen oli aika järkyttävää vielä jonkin aikaa sitten lukea netistä

"Vastustaa kansojen sekoittamista luonnottomalla tavalla keskenään. www.suomensisu.org"

Olen kirjoittanut asiasta blogissani viime kunnallisvaalien aikaan. Tuolle "luonnottomalle sekoittumiselle" on jälkikäteen annettu esimerkiksi salonkikelpoisempi selitys mitä se tarkoittaa.

V 2008 Esposssa ilmestyvä Länsiväylä niminen ilmaisjakelulehti - ehdottomasti laadukkain muuten omassa sarjassaan - julkaisi kirjoituksen jossa sanottiin Suomen Sisua natsihenkiseksi. Asia meni kanteluna Julkisen Sanan Neuvostoon ja Länsiväylä lehti voitti jutun, tässä linkkki päätökseen.

Suomen Sisun sivut on jo ajat sitten siivottu, samoin Hommaforumissa on suoritettu siivous ja keskusteluja moderoidaan asiattomisen ylilyöntien poistamiseksi. Keskustelun tasoa halutaan pitää asiallisena.

Minä olen aika sekarotuinen. Isäni oli v 1917 Suomeen vanhempiensa kanssa Lokakuun vallankumousta paennut pakolainen, kansallisuudeltaan isovenäläinen. Mutta siltä puolelta suvussa on muuten melkoista sekahedelmäsoppaa. Venäläisten lisäksi tiedossa on ainakin saksalaisia, ranskalaisia, hollantilaisia ja gruusialaisia (=georgialaisia) juuria. Äidin puolelta olen myös sekarotuinen. Isoäitini oli kotoisin hämäläisesta maalaistalosta ja isoisäni suomenruotsalainen.

Ulkonäöltäni en poikkea keskivertosuomalaisesta sillä perin ulkonäköni äidiltäni. Edesmennyt sisareni taas oli hyvin ulkomaalaisen näköinen kun oli perinyt isältämme mm tumman tukan ja ruskeat silmät.

Olen Helsingissä syntynyt syntyperäinen Suomen kansalainen ja kun en ulkonäöltänikään poikkea joukosta niin en ole rasismista suuremmin joutunut kärsimään. Etunimi (Igor) on paljastanut hiukan taustoja ja joskus 1950-luvulla 10-15 vuotiaana sain oman osuuteni ryssäksi nimittelystä lähinnä pihapiirissä ja naapurustossa. Kouluajan selvisin aika leppoisasti pahempia koulukiusaajia kohtaamatta. Edellä linkki tuoreeseen kirjoitukseeni.

Mutta kyllä minussakin asuu pieni rasisti. En voi kieltää sitä. Kun vanhin tyttäreni lähti Amerikkaan opiskelemaan niin annoin isänä opastusta, että äärimmäinen raja aviomieheksi oli sitten "juutalainen pankkiiri". No hän otti sitten myöhemmin juuri juutalaisen nyttemmin yliopistoprofessorin. Tuskin kuitenkaan minun toivomuksestani. Isänkin mielestä hyvä valinta :)

Kyllä minä toivon että perussuomalaiset saavat hiukan tolkkua meidän maahamuuttojuttuihimme. En minä ainakaan ole missään koskaan päässyt demokraattisessa järjestyksessä äänestämään haluanko omalta osaltani maastamme tehtävän monikultturisen Baabelin. Sen ovat päättäneet minua isommat bilderbergiläiset tms herrat täysin meitä rivikansalaisia kuulematta. Tämä jos mikään on pakollista rodunjalostamista.

Mutta toivon hartaasti että meillä ei myöskään langeta edes salaa mihinkään natsien rotu puhtaana ajatuksiin. Vaara on olemassa piilevänä vaikka se on siivottukin näkyvistä. Mutta toivon että perussuomalaiset Timo Soinin taitavalla johdolla pysyvät ruodussa.

Kun perussuomalaisten osaamista esimerkiksi ministeritehtävissä epäillään niin tähän sopii hyvin vanha sanonta, että jos Luoja antaa viran antaa Hän myös älyn viran hoitamiseen. Toivotaan näin.

5 kommenttia:

 1. Mutta toivon hartaasti että meillä ei myöskään langeta edes salaa mihinkään natsien rotu puhtaana ajatuksiin.

  Minusta on todella omituista, että ihan ns. normivirtasesta ollaan rakentamassa jonkinlaista kansanmurhaajaa, kun ainoat nykyajan kansanmurhaajat ovat järjestään ja ilman yhtään poikkeusta olleet kaikki jonkin sortin sosialisteja. Suomalainen työmies on jo reilut 20 vuotta asennoitunut globaalin kilpailun ja työnantajaleirin suhteen sangen myötämieliseksi. Meillä on mahdotonta kuvitella tilannetta, että (jos ja kun) taksilupien vapauttaminen johtaisi mellakoihin tai muuta vastaavaa. Itse alan olla lopen kyllästynyt koko vitun "äärioikeistolainen" sanan jatkuvaan kuulemiseen.

  VastaaPoista
 2. KT: Minäkin olen lopen kyllästynyt että perussuomalaiset demonisoidaan äärioikeistolaisiksi tai natseiksi.

  Kuvasin vain kirjoittessani havaintojani ilmiöistä 'rotu puhtaana'. En minäkään usko että normivirtasesta ihan kevyesti mitään kansanmurhaajaa tehdään. Olen samaa mieltä juurevasta perus-suomalaisen ytimestä - tervettä on. Ja diggaan Perussuomalaista puoluetta, Timo Soinia ja Jussi Halla-ahoa.

  Mutta ihan sokeana en myöskään ole voinut olla. Perussuomalaiset puolueen liepeillä on terveen maahanmuuttokriittisyyden myötä näkynyt minun mielestäni epätoivottuja lieveilmiöitä. Ei paljoa mutta riittävästi.

  VastaaPoista
 3. "Vastustaa kansojen sekoittamista luonnottomalla tavalla keskenään. www.suomensisu.org"

  v.

  "Vastustaa kansojen sekoittumista luonnottomalla tavalla keskenään. www.suomensisu.org"


  Kumpi noista lie alkuperäinen, mutta noillahan on eri merkitys. Sekoittaminen on tarkoituksellista ja sekoittuminen sattumanvaraista.

  VastaaPoista
 4. Anonyymi oli tarkka. Alkuperäinen on näemmä ollut muodossa "sekoittamista" vaikka on hyvinkin saatettu tarkoittaa "sekoittumista". Tuollaiset ajatukset kuin on siivottu julkisuudesta ei enää voi tarkistaa netistä.

  Siitä voi saivarrella onko "sekoittuminenkaan" sattumanvaraista? Monikulttuuuriseksi halutussa yhteiskunnassa ei välttämättä ole tavoitteeksi asetettu kansojen tarkoituksellista sekoittamista - sitä vain tapahtuu väistämättä.

  Eikä nuo sanat muutenkaan kirjoitusvaiheessa mitään raamatunlauseita ole olleet. Onpahan kirjattu vain ylös ja sitten joku minun tyylinen saivartelija alkaa väännellä ilmaisuja myöhemmin löydettyään ne netistä.

  VastaaPoista
 5. Tuo sisu-lause oli ns. tapetilla edellisten ek-vaalien aikana kun ehdokkaita Lahtinen ja Nieminen haastateltiin jossain ohjelmassa. Toimittaja käytti tuota "sekoittumista", eivätkä nuo onnettomat silloin korjanneet asiaa ja tuo "sekoittuminen" jäi voimaan. Koko haastattelu oli aikamoinen katastrofi ja luulin, että se oli vain jännitystä tv-esiintymisestä (ja ehkä osin olikin), mutta näissä vaaleissa ehdokkaita seuranneena, pitää huomauttaa kyllä, että eivät nuo kaksi oikein vaikuta syvällisesti asiohin perehtyviltä.

  VastaaPoista