9.6.2011

Liikaa kokkiohjelmia

Minusta alkaa osoittaa jo televisiotoimitusten köyhyyttä, sekä henkistä että ehkä myös aineellista, että kaikilla pitää olla kokkiohjelmia. Joillakin kanavilla useampia variantteja. Alussa jonkun sellaisen seuraaminne oli ihan kivaa. Mutta kun niitä tulee joka kanavalta alkaa olla jo ns runsauden pulaa.

Ainoa jota enää viitsin katsella on englantilainen Jamie Oliver. Kaverin touhu on niin lennokasta että jää mekein miettimään onko kyse ADHD-tyypistä.

Hänen tempauksensa esimerkiksi paremman kouluruoan puolesta Englannissa oli mielenkiintoinen. Samoin ongelmanuorten valmentamien kokeiksi. Nyt viimeisin näkemäni Jamie Oliverin valistusohjelma käsitteli kanojen ja kananmunien tuotantoa. Se oli niin vakuuttava, että heti kun seuraavana päivänä kävin kaupassa oli ihan pakko ostaa kalliimpia vapaiden kanojen munia. Laktovegetaristi-tyttäreni on tehnyt niin jo vuosikaupalla saatuaan hiukan samanlaisen 'herätyksen'.

Jamie Oliver oli niin vakuuttava että koin minäkin herätyksen. Vastaisuudessa pysyn minäkin vapaan tai luomu kanan munissa. Katsokaa Jamie Oliveria ja ihastukaa.

2 kommenttia:

  1. Miksei vois olla sellaisia käytännönläheisiä kokkiohjelmia, joissa näytettäisiin, millä mikrolla Atrian kinkkukiusaus lämpenee nopeimmin? Tai mikä mehutiiviste maistuu melkein aidolta vadelmamehulta...

    VastaaPoista
  2. KT: Ihan hyvä idea. Vastaava painettu keittokirja muuten ilmestyi joskus 5-10 v sitten, jossa kerrottiin miten purkkisäilykkeistä saa tuunaamalla upeita ruokia. Näin sen kirjakaupassa vielä vuosi sitten kun etsin lahjaksi jotain keittokirjoja.

    Pirkka tuotesijoittelua sisältävä kokkiohjelma on hiukan tuohon suuntaan. Vaikka taitaa kohta ainakin suomalaisissa kokkiohjelmissa tuota tuotesijoittelua olla. Onneksi niissä missä on siitä kuitenkin ilmoitetaan vaikkakin aika diskreetisti.

    Itse etsin reseptitkin nykyään netistä.

    VastaaPoista