27.10.2008

Kunnallisvaalit meni

Kunnallisvaalit meni. Ei tuossa mitään kovin hätkähdyttävää ollut. Tulokset olivat kai aika ennakko-odotusten näköiset. En ihmettele ollenkaan kokoomuksen voittoa. Valtionvarainministeri Katainen on ollut kaikissa vaaliväittelyissä sympaattisen oloinen ja vaikuttanut kaikin puolin luontevalta. Demarien puheenjohtaja Urpilainen on ainakin minun mielestä vaikuttanut toki kovin yritteliäältä mutta ei oikein vakuuttavalta. Urpilaisen nostattamat puheenvuorot joilla on yrittänyt profiloitua vaikuttavat kielteisiltä ja kovin keinotekoisilta.

Median suhtautuminen perussuomalaisiin on hiukan huvittanut. On puhuttu kuin kyse olisi pelkästään Soinin puolueesta ja kaikki valituiksi tulleet olisivat pärjänneet ainoastaan Soinin peesissä. Ihan yhtä idioottimaista kuin jos kokoomuksen menestys olisi pelkästään kirjattu Kataisen ansioksi. Molemmat herrat ovat taitavia esiintymään ja jämäköitä puolueensa puheenjohtajia eli ei heidän merkitystään tietenkään pidä vähätelläkään.

Kun olen minäkin kirjoittanut 'Kirkkovene valtuustoon' projektista niin hiukan ihmetyttää ettei missään tilastoissa ainakaan vielä ole näkynyt tyhjiä ääniä.

No, saapas nähdä muuttuuko mikään.

6 kommenttia:

 1. Hylättyjä ääniä yli 17 000

  Makuasia, mutta minusta tuo on aika vähän, koska mielestäni tyhjän tiputtaminen on paljon kovempi protesti kuin vaikkapa Persujen äänestäminen. Ottaen siis huomioon sen, että ensin on kävellyt myrskyssä vaalipaikalle, ja sitten tiputtaa tyhjän lipun, mielestäni se on todellinen protestiääni.

  VastaaPoista
 2. Vähänhän niitä on mutta kuitenkin ennakkolaskennan mukaan 18 130. Kasvua edellisvuodesta 33,8 %

  Kirkkoveneen hyöty on kaikkea sitä vastoin mitä normaalisti kuvittelisi. Siksi parempaan tulokseen ei 1. kerralla pääsäe. Ei ainakaan nykyisellä panoksella. Mutta kohta on taas vaalit. Oikeat Protestivaalit. EU-MEPpi vaalit.

  http://kirkkovene2008.blogspot.com/

  VastaaPoista
 3. Et kai tosissaan usko, että ilman Soinia Persut olisi saanut edes kahta prosenttia äänistä.

  Samalla tavalla Persut profiloituu yhden miehen taakse kuin SMP aikoinaan isä-Vennamoon.

  VastaaPoista
 4. Anonyymille:

  Kyllä minä tosissani uskon.

  Kyllä sujuvasanainen ja uskottava puheenjohtaja on puolueelle kuin puolueelle eduksi. En minä sitä kiellä. Mediahan tuollaista profiloitumista edistää kun siellä isoistakin puolueista jatkuvasti pidetään johtohahmoja otsikoissa.

  Tunnen muutaman perussuomalaisten ehdokkaan muualla Suomessa. Ovat tehneet kovasti työtä jo vuosia ja varmasti ansainneet äänensä, aika kovilla äänimäärillään omilla paikkakunnillaan. Aika loukkaavaa väittää ettei heillä olisi omilla paikkakunnillaan mitään merkitystä ja kaikki on vain Soinin peesissä olemista.

  Jos taitava puoluejohtaja kykenee lisäämään menestystä niin ei se silti tee asiasta mitään yhden-miehen-showta. Ei se SMP:n kulta-aikanakaan mikään yhden miehen show ollut. Vahvoja persoonia oli paljon.

  Tuossa leimakirves-käsityksessä yksin Soinin puolueesta on sellainen halveksivan leimaava sivumerkitys ettei puoluetta pitäisi ottaa vakavasti.

  Eli kansa on vain äänestänyt väärin kun on tullut Soinin harhaanjohtamaksi. Olisi varmaan pitänyt äänestää Vanhasen, Kataisen tai Urpilaisen puoluetta. Siellähän useiden prosenttiyksiköiden siirtymät selitetäänkin aivan toisin - tosin aika usein sielläkin ylä- ja alamäet yhdistetään puolueen puheenjohtajaan.

  VastaaPoista
 5. Jos Soinia ei olisi ollut, olisi ainakin Espoossa käynyt matemaattisesti niin, että läpi olisi mennyt vain kaksi tai kolme. Ja niistä Byman lienee kategoriassa kunnanänkyrä. Paikalla Soinin kanssa tai ilman.

  Täysin muiden ihmisten ahkeruudesta, älystä, motivaatiosta yms. riipumatta koko puolue on Soinin varassa.

  PS.

  Vierailuni tänne Bloggeriin jäi lyhyeksi. Pääpaikaksi otin Uuden Suomen. http://eaglesflysingly.blogit.uusisuomi.fi ja vastaava kirkkoveneelle.

  VastaaPoista
 6. Anonmyymille: Ei vaalit ole kuitenkaan ihan pelkkää matematiikkaa. Ihan samanlaisia peesi-spekulaatioita voi esittää kenestä tahansa vaalien ääniharavasta.

  Puolueiden puheenjohtajat ja ministerit saavat aina kohtuuttomasti ääniä kun ovat muita ehdokkaita enemmän esillä mediassa. Jos et tunne ehdokkaita saatat helposti äänestää jotain sellaista joka on "TV:stä tuttu". Tuskin ihan tuntemattomalle nimelle ääntäsi annat?

  Ihan samalla tavoin voisi Siilinjärvellä sanoa, että Kataisen peesiissa kokoomus sai muutaman ylimmääräisen valtuutetun. Paljon olisi jäänyt pienemmäksi kokoomuksen ryhmä.

  Espoon Byman on mielenkiintoinen tapaus enkä menisi anonyymin tavoin leimaamaan "kunnanänkyräksi". Me saamme noiden "kunnanänkyröiksi" leimattujen ansiosta usein tietoa asioista jotka olisi muuten hiljaa haudattu jonnekin. Uskoni median luotettavuuteen tai sen antamiin poltinmerkkeihin on mennyt ajat sitten.

  VastaaPoista